Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работата на прокуратурата и наградите за образование са акценти в програма "Днес"

Снимка: архив

В следобедната програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Как ръководителят на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева отчита работата на институцията;

- В Астрономическата обсерватория в Шумен ще има концерт, посветен на 100-годишния юбилей на Международния астрономически съюз. Под надслова „Музиката на Космоса“ той ще събере студенти от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", ученици от Средно училище "Сава Доброплодни. Публиката ще се наслади на изпълненията на солистите от Варненската и Русенската опера Лиляна Кондова и Борис Луков. Те са възпитаници на световноизвестният тенор Емил Иванов, докторант по Астрофизика в Шуменския университет;

- Асоциацията на европейските журналисти - България осъди ползването на езика на омразата в някои социални мрежи и медии. Сбъдват ли се страховете, че вървим към ескалация на етническото напрежение коментира Иван Радев;

- Кои са  носителите на "Наградата на Шумен" в системата на образованието и науката, какви са заслугите им и кога ще бъдат връчени призовете;

- Какви заглавия ще видят зрителите в новото издание на театралния фестивал "Нова българска драма", който ще се състои през месец май? Дияна Христова - председател на Управителния съвет на сдружение "Нова българска драма" и Димитър Димитров - директор на фестивала ще коментират програмата на форума;

- Поетът Георги Гаврилов ще гостува в предаването за да представя третата си стихосбирка „Сините часове“. Среща с автора се организира в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" от 17:30 часа.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Розалина Райчева и Бояна Петрова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Щура събота“ в следобеда на 26 септември

Кои са добрите практики за младежко предприемачество, представени на форум в Шумен?  Как за осма година любителите на историята се върнаха във времето на Древен Рим с римски пазар в крепостта „Сексагинта Приста“? Да си спомним за Марк Маркарян, емблема за Шумен и не само.  Колко шарен бе светът на спорта през седмицата? Това са темите, за които ще..

публикувано на 26.09.20 в 14:14

Кое крепи духа ви?

Ще си сложите ли противогрипна ваксина? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. След 22 часа ще погледнем към вечните ценности, а темата ще бъде „Кое крепи духа ви?“. Очаквайте и репортаж преди концерта на групата за автентичен фолклор „Веселина“ при шуменското читалище „Ст.Чилингиров“, която празнува 50 годишнина тази..

публикувано на 25.09.20 в 19:13

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. С какво ще ни изненада тази година традиционният празник на плодородието, който се провежда в каспичанското село Кюлевча? Как ще бъде обновен Капанският етнографски комплекс в с. Садина? Защо ретро автомобили и мотоциклети отново събират любители на старите машини в Русе?..

публикувано на 25.09.20 в 17:14

Вирусът в училище

След началото на учебната година, която започна присъствено, в десетки училища у нас бяха регистрирани случаи на заразени учители и ученици?   Такива има вече в Шумен, Русе и Силистра. Адекватни ли са мерките в учебните заведения, какво може и трябва да бъде променено в тях, как нарастващият брой случаи на карантинирани класове ще рефлектира върху..

публикувано на 24.09.20 в 16:28

Приятно петъчно разсънване с Радио Шумен

  Всичко актуално и много музика в ефира на Радио Шумен в петък от 6 до 10 часа. Добро утро, сутринта на 25 септември, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Бояна Петрова. Радио Шумен винаги ,,Точно и навреме“!

публикувано на 24.09.20 в 15:45

Доброто ще победи в "Денят на совите"

Как изглеждат съвременните будители? Веднага ще ви кажем това в „Денят на совите“ тази вечер. Ясни са вече финалистите в кампанията на БНР „Будител на годината 2020“ и един от тях е Момчил Цонев, който разказва историите на добрите българи в сайта dobrite.bg и вярва, че доброто ще спаси света. Но доброто винаги е било нещото, в което или се вярва..

публикувано на 24.09.20 в 12:41
Стефания Георгиева

"Без рамки" с Надежда Радева, Стефания Георгиева и Румен Баросов

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" от 11 до 12 часа в четвъртък, 24 септември, можете да проследите: - Актрисата и хореограф Стефания Георгиева е сред финалистите в националната кампания "Будител на годината", организирана от БНР. Заедно със съпруга си тя работи с хора в село Воден по различни еко, арт и образователни..

публикувано на 24.09.20 в 10:35