Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изложба - колекция в Радио Шумен

“Пролетна изложба” с творби на Петина Уин,  Йордан Енчев (YARDEN) и Елица Атанасова ще се открие на 19 април, петък от 17.30 часа във фоайето на етаж 2 на медията.  Изложбата - колекция включва тематични картини свързани с предстоящите празници Цветница и Великден. 
Заповядайте в Радио Шумен на 19 април от 17.30 часа. Вход свободен!

Повече за авторите, които участват в Пролетната изложба:

Петина Уин -

Ученичка на Румен Михайлов и доц. Валентин Кулев. Завършва Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” със специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство". Работи като уредник в Шуменската галерия близо десет години.Участвала в общи и има три самостоятелни изложби в Шумен. Сега живее в САЩ и продължава да рисува и да прави изложби там. 

Елица Атанасова -

Завършва СУ “Сава Доброплодни“, профил „Изобразително изкуство“, а нейни  преподаватели са Мария-Десислава Петрова и Антоний Джамбазов. Взема уроци и при доц. Валентин Кулев. Продължава обучението си във Великотърновски университет “Св.Св.Кирил и Методий“, където специализира – Изящни изкуства – стенопис при акад.проф. Олег Гочев. Нейни творби са част от колекциите на ценители в България, Англия, Германия и Швейцария.


Йордан Енчев (YARDEN) - 

 Йордан Енчев завършва курс на обучение за магистър по изкуствата към международното кореспондентско училище (International Schools in Scranton) в Скрантън, Пенсилвания. По време на престоя си в Ню Йорк Сити Йордан Енчев излага свои картини в местна галерия. Йордан Енчев твори главно в областта на реализма, но понякога работи и в импресионистичен стил. Оригинали на негови творби са притежавани от корпоративни и частни колекционери в САЩ, Канада, Австралия, Великобритания, Ферьорски острови, Израел, Русия, Мексико, Сейнт Луша, Румъния, България.ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба с дигитални рисунки в Радио Шумен

"Art vs Artist" е първата самостоятелна изложба на Ферия Якубова, която ще бъде ескпонирана в артпростраството на Радио Шумен.  Голямата й страст е дигиталното изкуство и рисува илюстрации свързани с приказки и виртуални игри.  Изложбата ще се открие на 31.01.2020 г. от 18.00 в Радио Шумен. Входът е свободен! Ферия Якубова завършва СУ "Сава..

публикувано на 20.01.20 в 10:04

Благотворителен базар в Радио Шумен

И тази година Центърът за специална образователна подкрепа в Шумен подреди коледна изложба-базар в сградата на Радио Шумен. Средствата от продадените украшения се събират благотворително. „ В изработката на коледните подаръци участваха всички учители и деца от Центъра, както и учениците от 2б и 4а клас от СУ „Васил Левски“ – Нови пазар и..

публикувано на 03.12.19 в 13:50

Отец Николай Петков с нова книга

Вход свободен за среща с Николай Петков и представянето на четвъртата му поред книга, след „Стадионът на Старата госпожа”, „Кирил и Хипатия“ и „Борхес и другите – там“. Николай Петков е български писател и свещеник. Роден е на 15 юли 1971 г. във Велико Търново. От 1989 до 1995 г. учи във Великотърновския университет. Между 1998 и 2000 г...

публикувано на 03.12.19 в 12:58

Премиера на „Замислената мравка“ в студио 3

Журналистът Станислав Буковалов представя на 25 ноември първата си книга, озаглавена „Замислената мравка “.  Корицата и илюстрациите в изданието са последната творба на шуменския художник Румен Михайлов. Книгата ще бъде представена от проф. д-р Евдокия Борисова и Николай Гундеров от 17.30 ч. в Студио 3 на Радио Шумен...

публикувано на 21.11.19 в 11:34

„Форми и цветове“ в студио 3

Изложбата „Форми и цветове“ ще бъде подредена в Студио 3 на Радио Шумен . Тя събира творбите на четирима шуменски артисти – Александър Величков, Петър Дичев, Свилен Земеделски и Димитър Балкански .   Откриването е на 27 ноември(сряда) в 18.00 часа.  Входът е свободен! Проектът на авторите е финансиран от Община Шумен след спечелен проект.

публикувано на 21.11.19 в 11:22

Изложба "Арт ефир"

Радио Шумен е домакин на изложбата "Арт ефир". В екпозиционното пространство на медията ще бъдат подредени картини на студенти от катедрата "Визуални изкуства" на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" . Откриването е на 22 ноември (петък) от 13.30 часа .  Входът е свободен!

публикувано на 21.11.19 в 09:49
ученици от

"Още лято" в студио 3

Студио 3 на Радио Шумен е домакин на изложбата с рисунки от художествен пленер в Троян на учениците от Арт школа към ЦПЛР - ОДК "Анастас Стоянов". Талантливите художници и техният ръководител Теменуга Христова са били вдъхновени от красотата на възрождения град и са били негови гости от 1 до 5 юли тази година. Изложбата ще бъде открита на 7 ноември..

публикувано на 05.11.19 в 11:31