Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Без рамки" с джаз и литература

Предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 25 април, четвъртък, от 11 до 12 часа ще проследи за Вас:

- Как България ще се представи на световното джаз изложение в Бремен, Германия? Музиката ли е най-конвертируемият актив на страната ни, ще коментира Мила Георгиева от Българската музикална асоциация в интервю на Драгомир Симеонов;

- Иво Сиромахов ще представи книгите си за деца "Малки приказки" и "Приказки от планината". Каква е рецептата му за общуване с най-малките читатели, има ли табута в прозата за деца, какво място заемат в съвременната приказка страхът и самоиронията, може да проследите от интервюто на Антоний Димов с Иво Сиромахов;

- Марияна Костова ще представи стихосбирката си "Сезони на глухарчето". Журито за Наградите на Шумен за изкуство гласува Мариана Костова да стане носител на наградата в раздела за литература заради книгата ѝ с поезия. Как в нея се диалогизира с исляма и с християнството може да чуете от разговора с Марияна Костова.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикален редактор е Драгомир Симеонов.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Как надхитрявате бедността?

Как надхитрявате бедността? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ в Международния ден за изкореняване на бедността. Във втората част на предаването ви предлагам да бъдете ефирни екскурзоводи във вашия град или село. А въпросът ще бъде:   Кое ви кара да се гордеете с мястото, където живеете? В късната рубрика   очаквайте..

публикувано на 17.10.21 в 19:34

В „Денят на совите“ на 16-ти октомври?

И тази съботна вечер ще се погрижим да стоплим ефира с мислите и позициите на най-мъдрите сред мъдрите нощни птици на вълните на Радио Шумен. Като за начало ще проверим дали наистина българите не разбират „Зелената сделка“, както твърди авторитетно проучване. По този повод ще коментираме ефективните и малки стъпки, които всеки ден можем да правим и така да..

публикувано на 16.10.21 в 19:57

С Радио Шумен от рано в петък

   Много музика и всичко важно от Североизтока в ефира на радио Шумен и в петък. На 15 октомври бъдете от 7 до 10 часа с предаването ,,Оттука започва денят“ и екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 14.10.21 в 10:41

Три неща, които да пазим в тайна

Кои са те - трите неща, които е добре да не споделяме с много хора? Това ще ви питаме в "Денят на совите" на 13 октомври, но във втората част, защото началото е за актуалния въпрос. Той пък днес е вдъхновен от тегленето на жребия в ЦИК за номерата на бюлетините в предстоящите избори 2 в 1. Кандидатите за властта си харесаха номерата, а вие харесахте ли..

публикувано на 13.10.21 в 20:36

Споделете утрото си с нас!

Ще се увеличи ли цената на таксиметровите услуги в Русе? Как Covid кризата се отрази на музеите? Как Нови пазар ще отбележи празника си ? Това са само част от въпросите, на които ще търсим отговор в утрото на 14 октомври. В компанията на радио Шумен ви гарантираме интересна сутрин. Веднага след новините в 7:00 ч. бъдете с предаването „Оттука..

публикувано на 13.10.21 в 14:54

„Днес“ в следобеда на 13 октомври

Избираме народни представители за трети път тази година. Как политическите сили подредиха листите си за шуменския многомандатен избирателен район? Защо студенти в Шуменския университет изучават китайски език? И кой ги обучава? Как в Русе ще отбележат 100 години от основаването на младежкото крило към международното движение Червения кръст? Форум в..

публикувано на 13.10.21 в 12:05

Интересно утро с Радио Шумен и на 12 октомври

  Усетете чрез Радио Шумен как приятно може да стартира вторникът с предаването ,,Оттука започва денят“. И на 12 октомври ще ви предложим всичко актуално и много музика   от от 7 до 10 часа. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Венета Стоянова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 11.10.21 в 10:51