Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всичко в IT-сферата ли е свързано с технологиите?

Човек не се ражда готов специалист, нито компаниите се раждат развити. Всеки може да бъде успешен програмист, и това не е някакъв дар, с който човек се ражда.

В “Паяжината” тази събота Владо Генов ще Ви срещне с Петко Видев - мениджър продажби регион “ЮГ” в TESY, пред чиито очи продуктите на компанията и търговските й структури, са се появявали и развивали докато TESY заема местото на 4-тия най-голям производител на отоплителни уреди за дома в Европа.

Ще Ви срещнем и със студентът от Факултета по математика и информатика в София Александър Иванов, чиято работа му донесе отличие в категория награда „Джон Атанасов“.

Всичко в IT-сферата ли е свързано с технологиите? Нужни ли са и други умения, които не са технически?

Бъдете с нас и ще разберете повече - събота, 11 май, след новините в 11 часа по радио ШУМЕН.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Оттука започва денят“ на 11 септември

Бъдете с нас и в сряда сутрин, за да отмерим не само средата на деловата седмица, но и да продължим да говорим за това колко готови сме за новата учебна година. Това е водещата тема на сутрешното предаване на Радио Шумен през последните ваканционни дни, като на 11-ти септември ще бъдем в Русе и в Тутракан. „Да почистим бюрата преди първия..

публикувано на 10.09.24 в 16:21

„Днес“ в следобеда на 9 септември

Докъде стигна работата по присъединяването към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен? Заради поредното включване Шумен, квартал „Макак“, Велики Преслав и квартал „Кирково“, както и селата Панайот Волов и Белокопитово са без вода за 24 часа. Как бе открита учебната година в Шуменския университет? Отбелязваме четвърт век от откриването на..

публикувано на 09.09.24 в 13:29

"Оттука започва денят" в понеделник сутрин

В "Оттука започва денят" в утрото на девети септември ще разберем кога и как в Тутракан ще започне подмяната на водопроводните тръбите, както и подобряване на цялостната инфраструктура. Ще насочим вниманието си и към откриването на новата учебна година - последни дни, в които общините и ръководствата на училищата, да се подготвят за първия училищен..

публикувано на 09.09.24 в 05:10

„Днес“ в следобеда на Съединението

Как в Шумен и Силистра отбелязаха деня на Съединението на Източна Румелия с Княжество България?  Дали актът на Съединението поставя началото на драмата с Македония? Разговор по темата е с проф. Петко Петков от ВТУ. Ще си припомним и разказа за "Феномена Мараш", изваден от златния архив на Радио Шумен. Не съединение, а разделение. В тази..

публикувано на 06.09.24 в 13:29

"Щура събота" в следобеда на 7 септември

И в „Щура събота“ ще останем верни на стила си да ви осигурим приятен и забавен следобед. Ще научите как да се смеете, за да повишите хормоните, отговорни за щастието ви. Има поредица от упражнения, които ни тонизират, раздвижват мускулите и предизвикват тялото и душата да са щастливи. Знаете ли как се подготвя един учител за началото на учебната..

публикувано на 06.09.24 в 09:00

"Оттука започва денят" - заедно в утрото на пети септември

В утрото на пети септември „добро утро“ от студиото на Радио Шумен ще ви пожелаят музикалният редактор и звукорежисьор Андриан Христов и водещата Людмила Борисова. В предаването „Оттука започва денят“ ще чуете важни уточнения за получаване на помощите за подпомагане на родителите с ученици в първи до четвърти клас и в осми клас, както и за..

публикувано на 04.09.24 в 13:54

Следобед с "Днес" на 4 септември

         Какво е състоянието на водоемите в област Шумен? На какви интересни спортни събития ще станат свидетели жителите на областния град? Кои са въпросите, породени от сдвояването на електронното здравно досие и мобилното приложение еЗдраве? Има ли възможностr за трудова реализация за хора със зрителни увреждания в малките градове у нас? Какво..

публикувано на 04.09.24 в 13:34