Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Финансовото състояние на болницата и борбата с градушките - в програма "Днес"

Снимка: Радио Шумен

В програма "Днес" на Радио Шумен в четвъртък, 23 май, от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Какво сочи финансовият отчет на шуменската болница? Какви са перспективите пред лечебното заведение търси Мина Денева;

- От Съюза на овощарите се надяват новият министър на земеделието да реши проблема с градушките чрез въвеждане на самолетен способ за борба с градушките. Колко и каква продукция пострада при последните валежи анализира Айше Лятиф;

- Мария Христова дари ценна автентична българска народна носия на Регионалната библиотека в Силистра. Как още дарителката провокира интереса към фолклора следи кореспондентът ни в дунавския град - Милен Милушев;

- Доц. Младен Младенов ще представи арт проектите на студенти и преподаватели от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", които ще бъдат експонирани в Художествена галерия "Елена Карамихайлова".

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Виктория Стефанова и Пламена Бръчкова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вторник в "Оттука започва денят"

50 хиляди лева ще получи Смядово от Националния доверителен екофонд за подмяна на уличното осветление. В кои части на общината предстои старите лампи да бъдат подменени с лед осветление ще научите в предаването „Оттука започва денят“ на 25 февруари. Защо в КАТ - Шумен се извиха опашки от хора, чакащи да подменят талоните на автомобилите си с..

публикувано на 24.02.20 в 16:42
Теренът за завод за боклук

Темите на новата седмица в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 24 февруари, от 13 до 17 часа можете да проследите: - Тръгва подписка срещу изграждането на инсталация за преработка на отпадъци в шуменския квартал "Дивдядово". По темата работи Невена Николова; - В Русенския университет гостува председателят на Управителния съвет на СБЖ Снежана Тодорова. Тя коментира..

публикувано на 24.02.20 в 11:03

Приятна неделна вечер с Радио Шумен!

  Какво ни струва да направим първата крачка? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в неделя вечер по Радио Шумен. В късната рубрика гост в студиото ни ще бъде влогърката Изабел от Шумен, която преди три години започна да се занимава с нещо ново до тогава. Сега е една от най-популярните млади хора в България. Преди няколко месеца..

публикувано на 23.02.20 в 17:17

Понеделник сутрин в "Оттука започва денят"

В понеделник сутрин в „Оттука започва денят“ ще ви кажем повече за стартиращата нова пчеларска програма. На какво могат да се надяват пчеларите ще чуете в утрото на 24 февруари. „НЕзависим от зависимостите“ – това е надслова, под който ще премине седмицата на отворените врати в Превантивния  информационен център по зависимости в Силистра...

публикувано на 23.02.20 в 08:00

Оттука започва 23 февруари

Лоотарията като коронавирус - така определи билетите, които търкаха българите доскоро, един анкетиран гражданин. Как шуменеци коментират края на частната лотария, как се отрази забраната и на търговците, имат ли и какви шансове хората, чиито печалби не са изплатени и търговците, които вложиха хиляди левове в билети  - всичко това ще чуете в неделното..

публикувано на 23.02.20 в 07:34

Какво бихте направили безвъзмездно?

По повод днешния протест на хората от шуменското село Мадара, въпросът е: Да имат ли отделен бюджет селата и как да се определя сумата за всяко село? След 22 часа на Голяма Задушница   ви предлагам да поговорим по една вечна тема: Какво бихте направили безвъзмездно? Вярвате ли, че доброто се връща многократно? Бояна Петрова и Мина Денева сме екипът в..

публикувано на 22.02.20 в 18:48

„Щура събота“ в следобеда на 22 февруари

Защо жителите на шуменското село Мадара излязоха на протест? В колко неделни училища българчетата в Германия изучават родния си език? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата и кои са кинопремиерите, които си заслужава да гледате? Отговори на тези въпроси чуйте в „Щура събота“. Изберете Радио Шумен във времето от 15:00 до 18:00 ч.

публикувано на 22.02.20 в 14:24