Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Програма "Днес" на 30 май

Снимка: БГНЕС

Какви решения взе Общински съвет-Шумен на днешната си майска сесия? Какво се случи на делото Хитрино? Кое е шуменското село с нулева престъпност? Къде се организира панаир на учебните предприятия? И кога ще заработят виртуалните лаборатории в Русе? Отговорите на тези и още въпроси в програма „Днес“ на 30 май с водещ Елица Маринова и музикални редактори Виктория Стефанова и Розалина Райчева. Слушайте ни от 13:00 до 17:00 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Тончо Жечев

Ретро поглед без рамки

В предаването "Без рамки" ще разберем повече за новооткритата експозиция „Арменските „светлописци“ в русенската художествена галерия, както и за историята на едно от най-старите ни просветни огнища - силистренското читалище „Доростол“, на чиято 150-годишнина този четвъртък са посветени изложба и празничен концерт. 20 години след кончината на..

публикувано на 26.02.20 в 11:14

С Радио Шумен и в четвъртък сутринта

  Ако желаете да имате едно полезно утро в четвъртък, което да е пълно и с много музика, бъдете с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира след новините в 6 часа и ви каним да останете с него до 10. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Всичко важно, интересно и приятно – на вълните на..

публикувано на 26.02.20 в 11:10

Ще има ли лични асистенти на всички хора в нужда

Дълго чаканата програма за лични асистенти се завърна и възрастните и трудно подвижни хора ще имат възможност да кандидатстват за помощник. Всички самотни и болни хора ли ще имат асистент? Отговорите на въпроса очаквайте в предаването „Бялата лястовица“ на 26 февруари. Как новите технологии ще подпомогнат обучението на специалните деца,..

публикувано на 26.02.20 в 09:14

За паметта и спомените в "Денят на совите"

Какви събития пазите в календара на личната си памет? – това е въпросът, който ще отправим към вас тази вечер в „Денят на совите“. И за да навлезем съвсем в темата, ще ви запознаем с Желка Стоянова от Дулово, която колекционира календарчета вече 60 години. За паметта, които тези календарчета са съхранили, ще чуем разказа на колекционерката, която не..

публикувано на 25.02.20 в 18:40

Сряда с "Оттука започва денят"

Как младите хора противодействат на агресията? Отговорите ще потърсим в утрото на 26-ти февруари - Световния ден за борба с тормоза в училище. В предаването ще разберем дали личните лекари в Шумен имат готовност за реакция и мерки за намаляване риска от заболеваемост от коронавируса. Ще ви срещнем и с пианистката Виктория Василенко, която се..

публикувано на 25.02.20 в 16:25

Вторник в "Оттука започва денят"

50 хиляди лева ще получи Смядово от Националния доверителен екофонд за подмяна на уличното осветление. В кои части на общината предстои старите лампи да бъдат подменени с лед осветление ще научите в предаването „Оттука започва денят“ на 25 февруари. Защо в КАТ - Шумен се извиха опашки от хора, чакащи да подменят талоните на автомобилите си с..

публикувано на 24.02.20 в 16:42
Теренът за завод за боклук

Темите на новата седмица в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 24 февруари, от 13 до 17 часа можете да проследите: - Тръгва подписка срещу изграждането на инсталация за преработка на отпадъци в шуменския квартал "Дивдядово". По темата работи Невена Николова; - В Русенския университет гостува председателят на Управителния съвет на СБЖ Снежана Тодорова. Тя коментира..

публикувано на 24.02.20 в 11:03