Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С ,,По първи петли" и Радио Шумен на 14 юни

  Какво съхранява най-дълго време отношенията между хората? Това ще ви попитаме тази нощ в предаването ,,По първи петли“ в ефира на програма ,,Хоризонт“, излъчвано в петък от 4 до 6 часа от студио едно на Радио Шумен. Ще ви поканим на празника ,,Семейно дълголетие“ в село Шуменци. Ще ви срещнем с Георги Тошев, който представи в Североизтока филма и книгата си за Невена Коканова.

,, Откровените отношения между хората са в основата на всичко, което остава за дълго“ това сподели в разговор за Радио Шумен младият цигулар от Силистра и колега от програма ,,Хоризонт“ Иван Нотев.

  Да бъдем заедно и в първите часове на 14 юни! Поканата ви изпращат: Жулиета Герова - водещ и Розалина Райчева – звукорежисьор и музикален редактор на предаването! Ще ви очакваме! 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Вирусът в училище

След началото на учебната година, която започна присъствено, в десетки училища у нас бяха регистрирани случаи на заразени учители и ученици?   Такива има вече в Шумен, Русе и Силистра. Адекватни ли са мерките в учебните заведения, какво може и трябва да бъде променено в тях, как нарастващият брой случаи на карантинирани класове ще рефлектира върху..

публикувано на 24.09.20 в 16:28

Приятно петъчно разсънване с Радио Шумен

  Всичко актуално и много музика в ефира на Радио Шумен в петък от 6 до 10 часа. Добро утро, сутринта на 25 септември, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Бояна Петрова. Радио Шумен винаги ,,Точно и навреме“!

публикувано на 24.09.20 в 15:45

Доброто ще победи в "Денят на совите"

Как изглеждат съвременните будители? Веднага ще ви кажем това в „Денят на совите“ тази вечер. Ясни са вече финалистите в кампанията на БНР „Будител на годината 2020“ и един от тях е Момчил Цонев, който разказва историите на добрите българи в сайта dobrite.bg и вярва, че доброто ще спаси света. Но доброто винаги е било нещото, в което или се вярва..

публикувано на 24.09.20 в 12:41
Стефания Георгиева

"Без рамки" с Надежда Радева, Стефания Георгиева и Румен Баросов

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" от 11 до 12 часа в четвъртък, 24 септември, можете да проследите: - Актрисата и хореограф Стефания Георгиева е сред финалистите в националната кампания "Будител на годината", организирана от БНР. Заедно със съпруга си тя работи с хора в село Воден по различни еко, арт и образователни..

публикувано на 24.09.20 в 10:35

По-полека ... в Денят на совите

Половината от българите пълнят буркани, а 3/4 ги изяждат - това са данните от проучване на "Тренд" за в-к "24 часа", което показва още, че 53% от сънародниците ни пият домашен алкохол, но значително по-малко участват в приготвянето или отглеждането на домашните продукти. В актуалната част на "Денят на совите"  ви питаме:  Вие от кои сте -..

публикувано на 23.09.20 в 20:40

Четвъртък с "Оттука започва денят"

И този четвъртък ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Как младите хора се справят с насилието, тормоза и кибертормоза, и за какво трябва да внимават в интернет пространството? Кои са местата във Велики Преслав, които ще бъдат облагородени този месец по проекта „Мръдни си пръста“? По какви важни теми ще заседават днес..

публикувано на 23.09.20 в 17:13

Оттука започва сряда сутрин

На какви радикални действия е готов кметът на Русе, за да спре огромните опашки от камиони, които чакат да преминат Дунав мост? – отгворорът на този въпрос ще чуете в сряда сутрин в „Оттука започва денят“. И още – кога родителите могат да изберат децата им да учат индивидуално в дневна форма на обучение, но в електронна среда от разстояние,..

публикувано на 22.09.20 в 10:05