Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата ли е виновна, че децата работят

Да задам този въпрос ме подтикнаха думите на един ромски баща на 4 деца, който не крие, че ходи с тях за билки, за дърва, да събират желязо. Каква е причината много непълнолетни да търсят работа през лятото - желание за самостоятелност или нужда от средства. Какво могат да работят, при какви условия, има ли нарушения? Кога възпитанието чрез труд, преминава границата до експлоатация на детски труд. В "Часът на репортера" темата е детския труд или работа за непълнолетни. Ще чуете работещи непълнолетни, които признават, че работодателите са ги оставяли след полунощ. Търсим позициите на родители, директор на гимназия, социален работник, трудов инспектор. Слушайте ни от 11 часа във вторник- на 18 юни и споделете, ако имате отношение по темата, примери за нарушения или за добрият възпитателен ефект на труда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Днес“ в следобеда на Съединението

Как в Шумен и Силистра отбелязаха деня на Съединението на Източна Румелия с Княжество България?  Дали актът на Съединението поставя началото на драмата с Македония? Разговор по темата е с проф. Петко Петков от ВТУ. Ще си припомним и разказа за "Феномена Мараш", изваден от златния архив на Радио Шумен. Не съединение, а разделение. В тази..

публикувано на 06.09.24 в 13:29

"Щура събота" в следобеда на 7 септември

И в „Щура събота“ ще останем верни на стила си да ви осигурим приятен и забавен следобед. Ще научите как да се смеете, за да повишите хормоните, отговорни за щастието ви. Има поредица от упражнения, които ни тонизират, раздвижват мускулите и предизвикват тялото и душата да са щастливи. Знаете ли как се подготвя един учител за началото на учебната..

публикувано на 06.09.24 в 09:00

"Оттука започва денят" - заедно в утрото на пети септември

В утрото на пети септември „добро утро“ от студиото на Радио Шумен ще ви пожелаят музикалният редактор и звукорежисьор Андриан Христов и водещата Людмила Борисова. В предаването „Оттука започва денят“ ще чуете важни уточнения за получаване на помощите за подпомагане на родителите с ученици в първи до четвърти клас и в осми клас, както и за..

публикувано на 04.09.24 в 13:54

Следобед с "Днес" на 4 септември

         Какво е състоянието на водоемите в област Шумен? На какви интересни спортни събития ще станат свидетели жителите на областния град? Кои са въпросите, породени от сдвояването на електронното здравно досие и мобилното приложение еЗдраве? Има ли възможностr за трудова реализация за хора със зрителни увреждания в малките градове у нас? Какво..

публикувано на 04.09.24 в 13:34

Утро с Радио Шумен

Имайте успешен и информиран ден с Радио Шумен и предаването "Оттука започва денят". Стартираме след новините в 7 часа. Розалина Райчева избира музиката, водещ е Цветелина Георгиева. Много интересни теми и събеседници очаквайте в утрото, не се притеснявайте и вие да давате предложения на телефон 855 145 с код 054 или във фейсбук. Пазете се от..

публикувано на 03.09.24 в 01:05

Неделно утро с Радио Шумен

Започнете неделния ден с интересна информация и хубава музика. Цветелина Георгиева и Диана Лазарова реализират днес предаването "Оттука започва денят".  След новините в 7 часа стартираме с най-актуалната прогноза за деня и агропрогнозата за целия месец септември на агрометеоролога Мирослав Илиев. Приказките за вярата с отец Николай са посветени на..

публикувано на 01.09.24 в 01:05

„Днес“ в следобеда на 30 август

Докъде ще стигнат сблъсъците между Доган и Пеевски? Как ще се отрази разцеплението в ДПС сред гласуващите за движението? Каква отговорност носят инфлуенсърите за стоките или услугите, които рекламират в интернет?  Какви са историческите възстановки, подготвени за шестото издание на Националния събор на военноисторическите групи, който ще бъде..

публикувано на 30.08.24 в 13:53