Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Рок и метъл банди в "Без рамки"

7
Enthronement
Снимка: Антоний Димов

В предаването "Без рамки" на 20.06.2019 г., четвъртък от 11 до 12 часа, ще ви срещнем с някои от участниците във фестивала "Шумен рок", организиран от сдружение "Рок общество", с подкрепата на спонсори и Община Шумен. Във фокуса на вниманието ще бъдат групите, които се съревноваваха в първата в историята на форума Битка на бандите. Ще дадем думата на музикантите от Baltavar, Headmaster, Revolutions Per Minute, Terravorе, Еnthronement, които имаха шанса да свирят преди "Черно фередже" в откриващия ден на фестивала. Ще проследим как групи от Козлодуй, Варна, Плевен и Пловдив се развиват и търсят мястото си под слънцето, как оценяват българската музикална рок и метъл сцена, как гледат на фестивала "Шумен рок", който ги събра заедно през юни. Водещ на предаването "Без рамки" е Антоний Димов. Музикален редактор е Бояна Петрова.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

За кого бихте влезли в огъня?

За кого бихте влезли в огъня? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ на нестинарския празник. В късната рубрика ще чуете интервю с Маринка Чанева от Шумен- носител на специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители в Националния конкурс "Учител на годината". А въпросът към вас ще бъде: Кога сте си..

публикувано на 21.05.22 в 18:43

Оттука започва 23 май

В понеделник сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберем как общински фонд ще подкрепя граждански инициативи в Търговище. Как създаденият онлайн регионален портал за култура и туризъм за Централна Северна България ще помогне за туризма в областите Разград, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Плевен? – отговорът ще чуете в утрото на 23 май,..

публикувано на 21.05.22 в 13:08

Оттука започва 22 май

В Силистра ще бягат благотворително за книги. За добрата инициатива  разказваме в минутите след 8 часа в неделното утро, защото събитието започва в 9 часа, а за всяка обиколка от 400 м., спонсори даряват по 1 лев. С тях пък ще се купят нови книги за библиотеката. Подробности от организаторите. Как да влезем във форма за лятото - това ще ни каже фитнес..

публикувано на 20.05.22 в 15:09

"Оттука започва денят" в празничния 21 май

В „Оттука започва денят“ в събота сутрин ще честитим празника на всички именици в деня на свети свети Константин и Елена и патронния празник на Шуменския университет. Ще ви поканим и на Международния фолклорен фестивал „Зазоряване“, който ще се проведе в Исперих. Ще разберете и какво е общото между сватбените церемонии и спасяването на горите...

публикувано на 20.05.22 в 14:00

В коя епоха бихте се родили, ако изборът зависеше от вас?

Какво мислите за протестите и протестиращите? Има ли полза или само пречат на другите? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. В късната рубрика ще чуете интервю с носителя на „Златен Пегас“- Божидарка Златарева от Разград, която представи днес новата си книга „Разград и автентичната сага на времето“. А темата след 22 часа..

публикувано на 19.05.22 в 19:39

И в петък с Радио Шумен от сутринта

  Предаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен стартира след новините в 7 часа и продължава до 10. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 20 май: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Както винаги - много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да ни слушате и онлайн от сайта на..

публикувано на 19.05.22 в 10:15

Оттука започва 19 май

Денят на предизвикателството е 19 май и в предаването ще научите с какви инициативи ще бъде отбелязан в Разград, където с масови прояви и тази година се присъединяват към каузата - спорт за всеки. 19 май е и Европейския ден за борба със затлъстяването - за какво алармира здравната общественост в региона и в Европа - подробностите малко след 8 часа. Кои са..

публикувано на 19.05.22 в 07:12