Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"По първи петли" за умните хора

По какво си личи умният човек? – с интерес очакваме да чуем как ще отговорите на този въпрос в предаването „По първи петли“. Дали все още е актуална поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат“ или какво означава човек да има висок коефициент на интелигентност, ще ни каже зам.-председателя на МЕНСА - България Христо Радков. Ще ви срещнем и с 19-годишната Айлян Мехмед, възпитаничка на Езиковата гимназия в Разград, която изкара две пълни шестици на зрелостните изпити. От 4.00 до 6.00 часа в „По първи петли“ с музикалния редактор Петромил Кулев и водещата Людмила Борисова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. В горещите дни русенци търсят прохлада край река Дунав. Кои са подходящите и безопасни места за плаж ще чуем в утрото на 5-ти август. В предаването ще разкажем за работилницата по хлебарство и сладкарство, която изгражда Професионалната гимназия по туризъм и..

публикувано на 04.08.20 в 16:55

Програма "Днес" във вторник

В следобедната програма "Днес" на Радио Шумен на 4 август от 13 до 17 часа можете да проследите: - Защо пред паспортното бюро в Шумен се извиват опашки; - Как реконструкция и ремонт промениха кея в Русе; - С 2 площадки за пътна безопасност ще разполага Средното училище "Йоан Езарх Български"; - Как инициативата "Лято в библиотеката" изкушава децата в..

публикувано на 04.08.20 в 11:33

С настроение от рано сутринта

  Бъдете с Радио Шумен и в утрото на 4 август. От 7 до 10 часа - всичко актуално в началото на деня и много музика в предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Диана Лазарова. Радио Шумен - за добър старт на новия ден!  

публикувано на 03.08.20 в 14:11

„Щура събота“ в следобеда на 1 август

Над 700 състезатели от България, Чехия, Румъния, Турция и Финландия се включиха в най-голямото състезание по спортно ориентиране у нас. Проявата обаче се провежда без публика. Как високите температури и противоепидемичните мерки се отразиха на спортистите? Награди по време на пандемия. Колко успешна бе първата част на 2020 г. за писателката..

публикувано на 01.08.20 в 14:43

Оттука започва 3 август

Първият понеделник на август е Световен ден на динята. Ще разберем какви дини се предлагат на пазара, можем ли да се доверим на търговците, че купуваме българска диня и по какво да познаем прясна и узряла ли е. Програмата "Заедно в час" започва онлайн уроци, в които ще се затвърждават знания от изминалата учебна година - припомняме другите предимства на..

публикувано на 01.08.20 в 12:31

Приятно събуждане с Радио Шумен

  Добро утро, минути след 7 часа сутринта на 2 август ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Жулиета Герова и Венета Стоянова ви канят да останете с него до 10 часа на вълните на Радио Шумен. Ако желаете да започнете неделния ден приятно, добре информирани и разсънени с много музика – това е вашето място. Да сме заедно..

публикувано на 31.07.20 в 17:09
Централен Балкан гора планина дървета зеленина туристически пътеки

Търсим пътеките на лятото

Накъде искате да ви отведат пътеките на лятото. Любимите места и хора ще търсим в предаването „По първи петли“ на 31 юли. С вас в петъчното утро ще бъдат Катерина Петрова и Розалина Райчева. Ще ви срещнем с един млад човек, който търси пътеката към родното си село Драгоево. Ще ви разкажем и за кампанията за обновяване на църквата в Стеврек,..

публикувано на 30.07.20 в 16:49