Делото "Хитрино" и международният скаутски лагер в Шумен - акценти в програма "Днес"

Делото "Хитрино"
Снимка: Радио Шумен

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък от 13 до 16 часа може да проследите:

- Как протече поредното заседание по делото "Хитрино" в Шуменския окръжен съд следи Елица Маринова;

- Какво разкриха археологическите разкопки в римското селище Трансмариска край Тутракан търси Калина Грънчарова;

- Радио борсата с вашите оферти за покупки и продажби на стоки и артикули е от 14:30;

- Голям международен скаутски лагер има в Шумен. Днес скаути от Франция и България са в детския дом в Каспичан. С тях се среща Сълза Стаменова;

- Изложба с японски гравюри може да бъде видяна в Художествена галерия - Силистра до края на август. Ще я коментира Йордан Колев, директор на галерията.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Розалина Райчева и Диана Лазарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

И на петък 13-ти с ,,Денят на совите"

  Кое е хобито, което ви зарежда и изпълва живота ви с красота, вкус и смисъл? Това ще ви попитаме в предаването ,,Денят на совите“ в петък вечер. Каним ви на ефирен диалог, достатъчно е да сте от 21 до полунощ на вълните на Радио Шумен. В късната рубрика ще ви запознаем с ,,Енолог на 2019-та“. Това е шуменката инж. Анелия Христакиева, която от..

публикувано на 13.12.19 в 18:30

Събота сутрин с "Оттука започва денят"

Как ще се развива религиозен туризъм между Русе и Гюргево ще разберете в събота сутрин в „Оттука започва денят“. В предаването ще чуете още за откриването на традиционния фестивал на коледарските групи от Община Силистра. Ще разберете  и как се правят коледни унгарски меденки. В „Оттука започва денят“ на 14 декември, веднага след новините в 7.00 часа..

публикувано на 13.12.19 в 16:20

Сесия, оперативни програми и детски празници в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък, 13 декември, можете да проследите: - Как на общинска сесия в Търговище бе обсъдена план-сметката за разходи за хигиенизиране и чистота ще чуем от кореспондента на БНР Евтим Петков ; - Какво е изпълнението на оперативните програми на Европейския съюз в област Шумен и по кои предстои кандидатстване в..

публикувано на 13.12.19 в 11:36
Илюстрация на Любен Зидаров.

"Клуб петък" на 13 декември

Илюстрациите на българските корици за специалните издания на „Хари Потър“, дело на 95-годишния художник Любен Зидаров, предизвикаха един от най-шумните скандали у нас през годината. Читателите обявиха стилизираните акварели за „призраци от миналото“, за отблъскващи рисунки, правени сякаш от дете. От друга страна експертите отсякоха, че публиката нищо..

публикувано на 13.12.19 в 10:59

Стеганографията срещу криптографията

Какво е стеганография и какво е приложението й в съвременните технологии?  Наука или изкуство е тя? Колко секретни са тайните чатове?   В “ Паяжината ” тази събота,   Владо Генов  ще Ви срещне с  проф. Жанета Савова , която ще ни даде отговорите на тези въпроси. Бъдете с нас - събота,  14 декември , след новините  в 11 часа  на вълните на..

публикувано на 13.12.19 в 10:58

Какво ви вдъхновява - на 13 декември

Какво ви вдъхновява? С отговорите на този въпрос ви очакваме в предаването „По първи петли“ на 13 декември. Ще ви предложим интересни срещи с двама души, вдъхновили много хора да правят добро или да променят живота си. В петъчното утро с вас ще бъдем музикалният редактор Розалина Райчева и водещата Катерина Петрова.

публикувано на 12.12.19 в 18:44

13-ти декември в "Оттука започва денят"

След като къща в Шумен се срути след взрив на бойлер. Какви мерки за безопасност трябва да имаме предвид при монтажа и експлоатацията на бойлери и какво съветват специалистите? Отговорите в „Оттука започва“ денят на 13-ти декември. В Русе Представители на бизнес-организации и експерти по заетост ще дискутират възможностите за трудова миграция..

публикувано на 12.12.19 в 15:49