Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бъдете тази нощ с предаването ,,По първи петли"

  Какво печелим и какво губим, когато изразяваме искрено чувствата си? Това е темата, с която ви каним на ефирен диалог в предаването ,,По първи петли“ на програма ,,Хоризонт“ тази нощ! То ще се излъчи този петък от 4 до 6 часа от студио едно на Радио Шумен. С вас ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Данаил Денчев.

Надяваме се, че ще се чувствате уютно в нашата компания, за да имаме един нов и прекрасен ден!


ВИЖТЕ ОЩЕ

За целите в "Денят на совите" на 23 януари

Твърди се, че целта оправдава средствата. А вие каква цена сте готови да платите, за да постигнете целите си? Това е въпросът, който "Денят на совите" отправя на 23 януари към вас. Отговорите си може да давате на телефоните в студиото 054 855 145 и 054 855 155. За целите, тяхното осъществяване, какви са малките и големите цели и за рисковите, които..

публикувано на 23.01.20 в 18:41

Къде останаха чудесата

Не очаквай да се случи чудо - колко често сами се приземяваме с тази фраза и си слагаме бариери. В предаването „По първи петли“ на 24 януари ще търсим чудесата днес. Малките неща, които пропускаме, но които ни правят щастливи. В вас в утрото на петъка ще бъдем музикалният редактор Бояна Петрова и водещата Катерина Петрова. „По първи петли“..

публикувано на 23.01.20 в 18:20

Петък с "Оттука започва денят"

Как една малка българска община се опитва със собствени средства да реши проблема с ниската раждаемост и застаряващото население? За какво ще бъдат използвани средствата, събрани от продажбата на мартеници, изработени от членовете на русенския клуб „Майки със смели сърца“? Защо студент по дърворезба направи клетка във формата на бутилка?..

публикувано на 23.01.20 в 16:48

Детство зад решетките

Доживотен затвор за убийците под 18 години поискаха близки на Андрея от Галиче, чийто живот бе отнет от 17-годишен. Необходими ли са по-строги наказания за непълнолетните извършители на тежки престъпления - това е единия от въпросите, които поставяме в "Клуб петък" на 24 януари. Неправителствени организации от години настояват за реформи в..

публикувано на 23.01.20 в 16:29

Протест на кръчмарите?

Шуменските хотелиери и ресторантьори подкрепят решението за протести в бранша. Какви са исканията им?   Това ще научите в програма „ДНЕС“. Ще говорим още  за  10 годишната програма за енергийна ефективност на област Шумен.   Очаквайте и покана за представлението   на балет „Арабеск“ в Шумен. Музикални редактори на програмата са Петромил Кулев..

публикувано на 23.01.20 в 09:34

Може ли да бъде проучена тишината?

С този въпрос ще провокираме разговорите в „Денят на совите“ тази вечер, обещава късният екип на Радио Шумен. Веднага след 21,00 часа ще маркираме акцентите на днешния ден и ще гостуваме на хората, които създадоха Института за изследване на тишината. Това е темата на късната рубрика, а диалогът след това ще започне с въпроса: Кога мълчанието е по-силно от..

публикувано на 22.01.20 в 19:45

С Радио Шумен и на 23 януари

  Желаете да се разсъните приятно, да започнете деня си с много музика и добре информирани - бъдете и в четвъртък с Радио Шумен! От 6 до 10 часа в предаването ,,Оттука започва денят“ ще намерите всичко това! В студио едно ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Приятно разсънване с Радио..

публикувано на 22.01.20 в 11:33