Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Приятно утро с Радио Шумен и на 23 август

   Петък, предстоящи почивни дни, слънце и предаването ,,Оттука започва денят“. Толкова много приятни неща събрани на вълните на Радио Шумен! Каним ви да посрещнете новия ден от 7 до 10 часа с много музика от ефира. Актуалната информация и поканите за различни събития ще са също за вас. В студио едно ще е екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Данаил Денчев. Приятно разсънване с Радио Шумен!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест на кръчмарите?

Шуменските хотелиери и ресторантьори подкрепят решението за протести в бранша. Какви са исканията им?   Това ще научите в програма „ДНЕС“. Ще говорим още  за  10 годишната програма за енергийна ефективност на област Шумен.   Очаквайте и покана за представлението   на балет „Арабеск“ в Шумен. Музикални редактори на програмата са Петромил Кулев..

публикувано на 23.01.20 в 09:34

Може ли да бъде проучена тишината?

С този въпрос ще провокираме разговорите в „Денят на совите“ тази вечер, обещава късният екип на Радио Шумен. Веднага след 21,00 часа ще маркираме акцентите на днешния ден и ще гостуваме на хората, които създадоха Института за изследване на тишината. Това е темата на късната рубрика, а диалогът след това ще започне с въпроса: Кога мълчанието е по-силно от..

публикувано на 22.01.20 в 19:45

С Радио Шумен и на 23 януари

  Желаете да се разсъните приятно, да започнете деня си с много музика и добре информирани - бъдете и в четвъртък с Радио Шумен! От 6 до 10 часа в предаването ,,Оттука започва денят“ ще намерите всичко това! В студио едно ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Приятно разсънване с Радио..

публикувано на 22.01.20 в 11:33

Оттука започва 22 януари

И днес снегът е само мираж! Добро утро! След Бабинден, днес в едно единствено селище у нас празнуват Дядовден. За уникалния празник в сливополското село Черешово разказваме в утрото на 22 януари. Ще научите кога трябва да бъдат подадени заявленията за социална оценка, за да няма забяване на помощите и  какво не можете да изпращате в колет и за какво ще ви..

публикувано на 22.01.20 в 06:22

Очакваме ви в "Денят на совите"

Годишна класация поставя България на 58-мо място сред 80 страни в света. Общото класиране на най-добрите държави измерва глобалната ефективност по различни показатели. Защо си заслужава да живеем в България? Това ще ви попитаме в първата част на предаването „Денят на совите“. В деня на родилната помощ ще ви предложим и още една тема за размисъл..

публикувано на 21.01.20 в 19:22

Музика, театър и литература в предаването "Без рамки"

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 23 януари от 11 до 12 часа ще проследим: - Група "ТДК" издаде концептуален албум със заглавие "Успех". Той е записан е в селско читалище, обръща се към темите за алиенацията, националното минало, личните и колективните идентичности, историята на XX и XXI век, тоталитарните общества,..

публикувано на 21.01.20 в 15:36

С програма „Днес“ в следобеда на 21 януари

Защо представители на Общинския младежки съвет поискаха среща с кмета на Шумен Любомир Христов? Как шуменската болница празнува Бабинден? Идва края на делото „Хитрино“. Каква присъда ще поиска от Шуменския окръжен съд адвокатът на пострадалите? Защо не трябва да идеализираме чужди кулинарни традиции, а е редно да се завърнем към националните рецепти?..

публикувано на 21.01.20 в 11:23