Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Да се раздвижим в „Клуб петък“!

Успя ли да ни раздвижи Европейската седмица на мобилността? Какви стимули са ни нужни, за да станем от бюрото или дивана? Как сами се мотивират младежите от Шумен, за да поддържат спортен дух и тяло? Защо децата не могат да си представят сценария, в който ходят на градина или училище пеша? Такива въпроси ще ни занимават в „Клуб петък“. Включете се в дискусията от 11 до 12 ч. в ефира на Радио Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой танц разказва живота ви?

Ще попитаме в „Денят на совите“ тази вечер между 21,00 и полунощ. Това е покана на вечерния екип на Радио Шумен за среща с най-мъдрите нощни птици. По традиция в началото на предаването ще се върнем към основните теми от 29-ти октомври и ще коментираме най-въздействащите от тях. В късната рубрика ще чуете разказ от първо лице за сакралните танци и защо ги..

публикувано на 29.10.20 в 19:49

Петък с "Оттука започва денят"

И този петък ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Намаляват ли доходите ни в последните години и как се променя покупателната способност на домакинствата? Как шуменският ученик Дениз Исметов влезе в престижната класация „Отличниците на България“? Коя е най-новата изложба, която може да бъде видяна в Археологическия музей..

публикувано на 29.10.20 в 16:56

Приятно съботно разсънване с Радио Шумен

  Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ и 31 октомври! Ако желаете добро настроение в съботната сутрин ще го получите на вълните на Радио Шумен от 7 до 10 часа. Очакват ви интересни събеседници, ще ви отведем чрез ефира на красиви места, ще послушаме доста музика. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Бояна Петрова...

публикувано на 29.10.20 в 16:50

Музеят в Попово и театърът в Търговище в "Без рамки"

„Отваряме очи, докосваме сърца“ е новият слоган на Историческия музей в Попово, с който откри и новата си експозиция. Тя е сбъднатата мечта на покойния Пламен Събев, който искаше да промени облика на музея по адекватен за 21 в. начин. По темата в предаването "Без рамки" говорим с настоящия ръководител на музея Владимир Иванов и с Иглика Мишкова..

публикувано на 29.10.20 в 08:39

С "По първи петли" и на 30 октомври

  Как всеки по различен начин изразява обичта си към България? Това ще е обединяващата тема в интервютата, които ще ви предложим тази нощ в предаването ,,По първи петли“. То започва в 4 часа и ще продължи до 6 сутринта. Излъчва се всеки петък от студио едно на Радио Шумен, в ефира на програма Хоризонт. Да бъдем заедно и в първите часове на 30..

публикувано на 28.10.20 в 18:47

Четвъртък сутрин в "Оттука започва денят"

В четвъртък сутрин в „Оттука започва денят“ ще погледнем към темата за това каква е подкрепата за самотни хора и родители с деца, поставени под карантина. Страхът от зараза отказа много хора да станат контрольори или преброители в предстоящото национално преброяване у нас през следващата година – как ще протече тогава самото преброяване, ще чуете в..

публикувано на 28.10.20 в 13:17

С Радио Шумен и в сряда вечер

  Кой е най-щастливият период до момента в живота ви? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в сряда вечер! За да сте част от него е достатъчно да бъдете от 21 часа до полунощ на вълните на Радио Шумен. В късната рубрика ви очаква среща с един от най-известните гайдари от Търговище – Никола Атанасов. Водещ на предаването –..

публикувано на 28.10.20 в 10:50