Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детска площадка, театрална премиера и кръгла маса за Захари Стоянов - в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Как бе открита нова детска площадка в шуменския квартал "Дивдядово" ще чуем от репортажа на Ивайло Велков;

- В Шумен заседанието на Областната епизоотична комисия следи Айше Лятиф;

- Историческият музей в Русе организира кръгла маса, посветена на годишнина от смъртта на българския писател и държавник Захари Стоянов. Темата следи Миглена Стефанова;

- Премиерата на спектакъла "Напразните усилия на любовта" по Шекспир ще ознаменува 50-годишния юбилей на драматичния театър в Търговище.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Васил Манев и Пламена Бръчкова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 27 януари

Последствията за здравето ни от замърсения въздух, от високите количества фини прахови частици - това е една от темите в последния понеделник на януари, когато ще ви срещнем с д-р Светослав Дачев от Русе. Ще разширим темата с уредите за пречистване на въздуха - каква е ползата от тях, има ли търсене и достъпни ли са цените им? Що е то "семеен трудов..

публикувано на 24.01.20 в 17:14

Приятна неделя с Радио Шумен!

  Да посрещнем заедно утрото в неделя с Радио Шумен! Началото на предаването ,,Оттука започва денят” е след новините в 7 часа. В първите часове на 26 януари: интересни събеседници, любопитни теми, актуални вести и много музика! Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Бъдете с нас до 10 часа!

публикувано на 24.01.20 в 15:08

За иновативната методология STE(А)M

В “ Паяжината ” тази събота  Владо Генов  ще Ви срещне със  Силвина Симеонова  - един от пионерите на въвеждането на СТЕАМ образованието в Шумен.  С какво е иновативна методологията STE(A)M? Бъдете с нас и ще разберете - събота, 25 януари след новините в 11.00 часа по радио ШУМЕН.

публикувано на 24.01.20 в 15:00

Програма "Днес" в петък

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък можете да проследите: - Какви са нагласите на хората към вота на недоверие, евентуалните предсрочни избори, водната криза и работата на институциите ще коментира политологът Яница Петкова от "Gallup International"; - Областната епизоотична комисия заседава в Шумен. Какви са актуалните данни за разпространението..

публикувано на 24.01.20 в 10:01

Събудете се с любимото Радио Шумен!

Събудете се отново с любимото си радио Шумен на 25-ти януари. В съботното утро ви очакват любопитни теми и интересни събеседници. Ще говорим за магията радио! Ще ви срещнем с млада дама, която рисува икони със завидно майсторство и ще чуете какво ни очаква в годината на Металния плъх. Екипът, който ще ви очаква от 07:00 часа на вълните на..

публикувано на 24.01.20 в 09:25

За целите в "Денят на совите" на 23 януари

Твърди се, че целта оправдава средствата. А вие каква цена сте готови да платите, за да постигнете целите си? Това е въпросът, който "Денят на совите" отправя на 23 януари към вас. Отговорите си може да давате на телефоните в студиото 054 855 145 и 054 855 155. За целите, тяхното осъществяване, какви са малките и големите цели и за рисковите, които..

публикувано на 23.01.20 в 18:41

Къде останаха чудесата

Не очаквай да се случи чудо - колко често сами се приземяваме с тази фраза и си слагаме бариери. В предаването „По първи петли“ на 24 януари ще търсим чудесата днес. Малките неща, които пропускаме, но които ни правят щастливи. В вас в утрото на петъка ще бъдем музикалният редактор Бояна Петрова и водещата Катерина Петрова. „По първи петли“..

публикувано на 23.01.20 в 18:20