Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Щура събота“ в следобеда на 9 ноември

Какъв е интересът към Националния турнир по тенис на маса за хора с увреждания в Русе? Колко щура може да бъде науката, представена по достъпен начин в малка книжка от Ваня Милева? И защо авторката се включи в кампания срещу предразсъдъците, опълчвайки се на стереотипа „Не ти отива на годините“? Как ще завърши мачът между Светкавица (Търговище) и Черноломец (Попово)?
Това са темите в днешното издание на "Щура събота". Бъдете с Радио Шумен във времето от 15:00 до 18:00 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Щура събота“ в следобеда на 6 юни

На какво се дължи нашествието на гларуси в Шумен и защо морските птици все още не смеят да се разхождат по централната улица на града?  Трябва ли да бъде забранен достъпът на автомобили в Природен парк „Шуменско плато“? Питаме хората, които са избрали да се разходят сред природата днес. Кога киноиндустрията ще излезе от принудителната КОВИД-19..

публикувано на 06.06.20 в 14:42

От какво искате да си починете?

През тази седмица се проведоха зрелостните изпити за дванайсетокласниците. По този повод въпросът в актуалната част на предаването ще бъде: Кой е най- важният ви изпит? В Световния ден на околната среда ще чуете разговор с еколог, който цитира данни, че състоянието на природата през последните месеци се е подобрило, сякаш си е починала от..

публикувано на 05.06.20 в 19:28

Приятно съботно утро с Радио Шумен

  Добро утро, минути след 7 часа сутринта на 6 юни, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Жулиета Герова и Диана Лазарова ви канят да останете с него до 12 часа на вълните на Радио Шумен. Ако желаете да започнете съботния ден приятно, добре информирани и разсънени с много музика – това е вашето място - Радио Шумен. Да сме..

публикувано на 05.06.20 в 08:34

Очакваме ви в "Денят на совите"

Почитателите на френската кухня отбелязват деня на френския аперитив. Кои напитки и ястия задължително трябва да имат свой празник и как трябва да се честват тези събития? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще ви срещнем с нестинарката Десислава Жекова, за да разкажем за корените на..

публикувано на 04.06.20 в 20:13

Петък сутирн с "Оттука започва денят"

Как премина общественото обсъждане на предложението за ограничаване на автомобилното движение на Шуменското плато – какви бяха доводите „за“ и „против“, ще чуете в петък сутрин. В „Оттука започва денят“ ще разберете още как работят шуменските заведения и ресторанти, след като вече могат да отворят и закритите пространства. На прага на лятото ще..

публикувано на 04.06.20 в 15:05

Какво рисувате несъзнателно?

Това е един от въпросите, с чиито отговори ще провокираме интереса на слушателите на вечерното предаване на Радио Шумен. Срещата ни ще започне в 21,00 и ще продължи с поглед върху актуалното от днешния ден. В нея само ще открехнем вратата към цветовете,тяхното значение в живота ни и желанието ни да оцветим пространството около нас. Така ще се подготвим и..

публикувано на 03.06.20 в 19:54

"Оттука започва денят" на 4 юни

Опасни ли са атракционите в парк „Студентски“, както твърдят родители на деца в социалните мрежи? Какви решения взеха общинските съветници относно водните проблеми в Шумен? Това са само малка част от въпросите, на които ще търсим отговор в утрото на 4 юни. Ще говорим още за концерти, конкурси и други интересни неща. Бъдете с „Оттука започва денят“ , с..

публикувано на 03.06.20 в 16:31