Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Светът е за всички цветни хора и за даряващите с добро в "Бялата лястовица" на 27 ноември

Стотици хора с увреждания тази седмица ще пристигнат в Русе за фестивала „Светът е за всички“. Форумът се провежда вече 11 години и е най-голямото събитие у нас, което дава изява и сцена на хората с увреждания. Още за фестивала „Светът е за всички“ и за социалната изолация, от която искат да излязат хората с увреждания разказва Пенка Попова, координатор на фестивала. Музикотерапия, денстепария, посещения на културни събития, участия в базари и изложби – са само чест от услугите, които дневният център в Търговище „Цветни хора“ предлага на хората с увреждания, които го посещават. Името на Центъра е измислено от работещите там, тъй като официалното – Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, звучи твърде скучно, а дейностите и най-вече хората, които са в Центъра, са изключително цветни и различни, обяснява Павлина Живкова от „Цветни хора“. „Няма по-хубаво усещане от това да се почувстваш, че си допринесъл със своите малки и големи дела светът да стане малко по-хубаво и добро място“ – това е принципът, по който се ръководят всички в училището „Паисий Хилендарски“ в разградското село Езерче. Затова в момента училището е обявило дарителска кампания „Дари с добро“, чрез която иска да създаде и оборудва ресурсен кабинет. В "Бялата лястовица"  след новините в 11.00 часа ви очакват музикалният редактор Пламена Бръчкова и водещата Людмила Борисова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакваме ви в "Денят на совите"

На фона на отменените културни събития възможностите да се докоснем до книги и филми остават. Кое филмово или литературно произведение ви накара да се усмихнете през изминалите дни? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Тринадесетото поредно издание на Часа на Земята влезе в историята като първото, което се..

публикувано на 03.04.20 в 19:56

С Радио Шумен и в събота сутрин

   Добро утро, минути след 7 часа сутринта на 4 април, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Каним да останете с него до 12 часа на вълните на Радио Шумен. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Венета Стоянова. Ако желаете да започнете съботния ден добре информирани и разсънени с много музика –..

публикувано на 03.04.20 в 08:40

Петък сутрин с "Оттука започва денят"

Има ли връзка между ваксината за туберкулоза и коронавируса? Този въпрос е изключително обсъждан през последните дни, след като учени от различни държави изказаха предположения, че там, където тази ваксина е слагана, смъртността от новия вирус е по-малка. В петък сутрин в „Оттука започва денят“ ще чуем мнението на проф. д-р Любима Деспотова. И още на..

публикувано на 02.04.20 в 16:16
Снимката е илюстративна

Екологични, финансови, литературни и спортни теми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 18 часа в четвъртък, 2 април можете да проследите: - Как десетки домакинства в Русе ще сменят печките си на твърдо гориво с по-екологични отоплителни уреди по програма "LIFE" ще чуем от кореспондента на Радио Шумен в Русе Галя Савова; - Какви са очакванията на българите за финансовото им състояние установи..

публикувано на 02.04.20 в 12:12

На какво се смеете днес?

Как приемате предложението да се удължи извънредното положение до 13-ти май? Това е въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. След 22 часа ви предлагам да отдадем дължимото на 1 април и да внесем шега и хумор в ефира. Със събеседничката ми Людмила Еленкова ще ви предложим приятно четиво за добро настроение, а въпросът към вас ще бъде:“На..

публикувано на 01.04.20 в 18:45

Събудете се с любимото Радио Шумен и в четвъртък!

Какви мерки обмисля общинската администрация в Шумен за облекчаване на малкия и средния бизнес, който е най-тежко засегнат от кризата с коронавируса? Как се справят автобусните превозвачи в момент, в който пътуването на хората е ограничено и има ли опасност от фалити? Отговорите на тези въпроси ще получите в четвъртък сутрин в предаването „Оттука..

публикувано на 01.04.20 в 16:26

В „Денят на совите“ в края на март

Ще се приготвим да посрещнем пролетния април с добро настроение, позитивни нагласи въпреки всичко и с казус, който ще ви накара да се почувствате като водещи на предаването. Как точно ще го направим ще знаете в 21,30. По-късно ще чуем как музиката може да лекува и кое е по-ефективно: да пеем или да слушаме песни? А след това ще ви попитаме: В какво..

публикувано на 31.03.20 в 20:02