Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Социален диалог, футбол, благотворителност и коледна украса в програма "Днес"

Снимка: БУЛФОТО

В програма "Днес" на радио Шумен в първия работен ден от седмицата от 13 до 17 часа може да проследите:

- Как премина поредният протест с искане за справедливи пенсии в Шумен, който се състоя днес пред областната управа следи Людмила Борисова;

- Ще повлияе ли оставката на социалния министър Бисер Петков на социалния диалог и на социалната политика ще коментира политологът Антоний Гълъбов, преподавател в Софийския университет и в НБУ в интервю на Антоний Димов;

- След равенството между Лудогорец и ЦСКА ще потърсим отказа ли всички конкуренти за титлата разградският тим. Решено ли е първенството анализира Сава Тончев;

- От 14:30 ч. е радио борсата, с кратки слушателски обяви и оферти;

- Благотворителен концерт-спектакъл на Танцов клуб „Абритус“, със специалното участие на народната певица Галина Дурмушлийска, ще се състои днес. По темата работи Миглена Стефанова;

Коледната украса на Русе ще грейне днес. Каква ще бъде тя ще разберем от кореспондента на Радио Шумен в Русе Галя Савова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 22 януари

И днес снегът е само мираж! Добро утро! След Бабинден, днес в едно единствено селище у нас празнуват Дядовден. За уникалния празник в сливополското село Черешово разказваме в утрото на 22 януари. Ще научите кога трябва да бъдат подадени заявленията за социална оценка, за да няма забяване на помощите и  какво не можете да изпращате в колет и за какво ще ви..

публикувано на 22.01.20 в 06:22

Очакваме ви в "Денят на совите"

Годишна класация поставя България на 58-мо място сред 80 страни в света. Общото класиране на най-добрите държави измерва глобалната ефективност по различни показатели. Защо си заслужава да живеем в България? Това ще ви попитаме в първата част на предаването „Денят на совите“. В деня на родилната помощ ще ви предложим и още една тема за размисъл..

публикувано на 21.01.20 в 19:22

Музика, театър и литература в предаването "Без рамки"

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 23 януари от 11 до 12 часа ще проследим: - Група "ТДК" издаде концептуален албум със заглавие "Успех". Той е записан е в селско читалище, обръща се към темите за алиенацията, националното минало, личните и колективните идентичности, историята на XX и XXI век, тоталитарните общества,..

публикувано на 21.01.20 в 15:36

С програма „Днес“ в следобеда на 21 януари

Защо представители на Общинския младежки съвет поискаха среща с кмета на Шумен Любомир Христов? Как шуменската болница празнува Бабинден? Идва края на делото „Хитрино“. Каква присъда ще поиска от Шуменския окръжен съд адвокатът на пострадалите? Защо не трябва да идеализираме чужди кулинарни традиции, а е редно да се завърнем към националните рецепти?..

публикувано на 21.01.20 в 11:23

Изхвърляме ли разделно?

Повече от 15 години след въвеждането на разделното събиране на отпадъците… Какво се случва с разделно събраните отпадъци от опаковки? Успяхме ли да променим начина, по който изхвърляме отпадъците си? Как в Североизточна България се осъществява разделното събиране?   Променят ли се количествата, на разделно събрани отпадъци? Какво трябва да..

публикувано на 21.01.20 в 09:20

Оттука започва 21 януари

Вторник сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберете как с просто око може да се познае, когато в меда има добавени глюкоза и фруктоза, както и кой мед най-трудно се фалшифицира – наскоро приключиха проверките на Агенцията по безопасност на храните на предлагания в търговската мрежа мед. Ще предупредим земеделските стопани, че ако палят стърнищата, ще..

публикувано на 20.01.20 в 17:12

Магистралният водопровод на Шумен, Велики Преслав и Търговище

Проблемите с водата са на дневен ред в началото и на тази седмица. Ще проследим новата среща на кмета на Шумен   с ръководството на „В и К“ . Оттам ще научим и какви са обещанията на новия министър на околната среда Емил Димитров, с когото Любомир Христов е разговарял през уикенда. Ще проследим какви са тенденциите на пазара на труда в шуменска..

публикувано на 20.01.20 в 10:00