Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Източнобалканската свиня, рокадата във ВиК Шумен и празникът на артилеристите - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен можете да проследите:

- Застрашена ли е аборигенната порода източнобалканска свиня коментира Радостина Донева, председател на Асоциацията за развъждане и съхранение на източнобалканската свиня в интервю на Миглена Стоянова;

- Илиян Илиев ще бъде освободен от длъжността управител на ВиК Шумен, кой ще го наследи решава извънредното Общо събрание на съдружниците в дружеството. Темата следи Десислава Спирдонова;

- Коледна изложба-базар бе открита на първия етаж на Радио Шумен. Как тя ще подкрепи децата ще разберем от Жулиета Герова;

- Шуменският факултет на военния Националния военен университет чества празника на великомъченица Варвара, покровителка на артилеристите. Ивайло Велков проследи литургията, тържествения водосвет и награждаването на празника;

- Актьорът Александър Валериев и драматургът и режисьор Николай Гундеров ще коментират как си партнират в създаването на спектакъла "Писмо до съветско другарче".

Всичко това в програма "Днес" на Радио Шумен в сряда, 4 декември, от 13 до 17 часа. С музиката избирана от Драгомир Симеонов и Петромил Кулев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 22 януари

И днес снегът е само мираж! Добро утро! След Бабинден, днес в едно единствено селище у нас празнуват Дядовден. За уникалния празник в сливополското село Черешово разказваме в утрото на 22 януари. Ще научите кога трябва да бъдат подадени заявленията за социална оценка, за да няма забяване на помощите и  какво не можете да изпращате в колет и за какво ще ви..

публикувано на 22.01.20 в 06:22

Очакваме ви в "Денят на совите"

Годишна класация поставя България на 58-мо място сред 80 страни в света. Общото класиране на най-добрите държави измерва глобалната ефективност по различни показатели. Защо си заслужава да живеем в България? Това ще ви попитаме в първата част на предаването „Денят на совите“. В деня на родилната помощ ще ви предложим и още една тема за размисъл..

публикувано на 21.01.20 в 19:22

Музика, театър и литература в предаването "Без рамки"

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 23 януари от 11 до 12 часа ще проследим: - Група "ТДК" издаде концептуален албум със заглавие "Успех". Той е записан е в селско читалище, обръща се към темите за алиенацията, националното минало, личните и колективните идентичности, историята на XX и XXI век, тоталитарните общества,..

публикувано на 21.01.20 в 15:36

С програма „Днес“ в следобеда на 21 януари

Защо представители на Общинския младежки съвет поискаха среща с кмета на Шумен Любомир Христов? Как шуменската болница празнува Бабинден? Идва края на делото „Хитрино“. Каква присъда ще поиска от Шуменския окръжен съд адвокатът на пострадалите? Защо не трябва да идеализираме чужди кулинарни традиции, а е редно да се завърнем към националните рецепти?..

публикувано на 21.01.20 в 11:23

Изхвърляме ли разделно?

Повече от 15 години след въвеждането на разделното събиране на отпадъците… Какво се случва с разделно събраните отпадъци от опаковки? Успяхме ли да променим начина, по който изхвърляме отпадъците си? Как в Североизточна България се осъществява разделното събиране?   Променят ли се количествата, на разделно събрани отпадъци? Какво трябва да..

публикувано на 21.01.20 в 09:20

Оттука започва 21 януари

Вторник сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберете как с просто око може да се познае, когато в меда има добавени глюкоза и фруктоза, както и кой мед най-трудно се фалшифицира – наскоро приключиха проверките на Агенцията по безопасност на храните на предлагания в търговската мрежа мед. Ще предупредим земеделските стопани, че ако палят стърнищата, ще..

публикувано на 20.01.20 в 17:12

Магистралният водопровод на Шумен, Велики Преслав и Търговище

Проблемите с водата са на дневен ред в началото и на тази седмица. Ще проследим новата среща на кмета на Шумен   с ръководството на „В и К“ . Оттам ще научим и какви са обещанията на новия министър на околната среда Емил Димитров, с когото Любомир Христов е разговарял през уикенда. Ще проследим какви са тенденциите на пазара на труда в шуменска..

публикувано на 20.01.20 в 10:00