Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Клуб петък" на 13 декември

Илюстрация на Любен Зидаров.
Снимка: Егмонт България

Илюстрациите на българските корици за специалните издания на „Хари Потър“, дело на 95-годишния художник Любен Зидаров, предизвикаха един от най-шумните скандали у нас през годината. Читателите обявиха стилизираните акварели за „призраци от миналото“, за отблъскващи рисунки, правени сякаш от дете. От друга страна експертите отсякоха, че публиката нищо не разбира. Започнаха да обясняват, че творбите на Зидаров са шедьоври, твърде голям залък за масовия вкус. 

Тази шумна дискусия предизвика въпросите: Има ли право публиката да не хареса творбите на утвърдени артисти? Трябва ли експертите да ни внушават мнения и вкусове? Да се доверяваме ли на първата негативна реакция или да се опитаме да разберем защо не харесваме дадено изображение? 

По тези въпроси ще спорим в „Клуб Петък“. Изберете Радио Шумен във времето от 11 до 12 ч. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Днес“ в следобеда на 11 октомври

130 курсанти положиха военна клетва в Шумен, а 30 абсолвенти от специалност „медицинска сестра“ и 17 от специалност „акушерка“ на Медицинския факултет получиха дипломите си в „Арена Шумен“. Как община Русе ще подпомага профилактика и превенция на здравето на хората и как ще подпомага младите семейства? Кои са важните теми от седмицата?..

публикувано на 11.10.24 в 10:05

В предаването „ДНЕС“ на 10 октомври очаквайте:

В предаването „ДНЕС“ на 10 октомври очаквайте:   Специализирана полицейска акция срещу изборна търговия с гласове се провежда днес в Шуменска област. До момента са извършени проверки на два адреса в Шумен, задържани са двама. Очакваме репортажа на Здравка Русева Какви са нагласите на хората от Шумен и селата от общината за подмяна на..

публикувано на 10.10.24 в 12:15

Оттука започва четвъртък сутрин

в "Оттука започва денят" на 10 октомври веднага след новините в 6 часа "добро утро" ще ви пожелаят музикалният редактор и звукорежисьор Данаил Денчев и водещата Людмила Борисова.  Ето и накратко част от акцентите в предаването: - След скандала с източване на средства от Министерството на културата, вече много от директорите на театри в страната..

публикувано на 09.10.24 в 13:27
Чаша чай край зимното море

В първите часове на 9-ти октомври

Очаквайте усмихнатия екип на Радио Шумен Розалина Чернева и Бояна Петрова   точно в 6,00 след първите новини за деня. Ние ще ви предложим да започнете деня с усмивка и да се радвате на всеки слънчев лъч и добра новина. До 10,00  ви обещаваме полезна информация за здравето на големи и малки, напомняне за срокове, които изтичат и..

публикувано на 08.10.24 в 15:05

„Днес“ в следобеда на 7 октомври

Как полицията в Шумен ще опита да отучи шофьорите да използват мобилните си телефони, докато управляват автомобилите си? Moгат ли да бъдат задържани младите хора в Шумен и как тийнейджърите от десетия град оценяват средата, в която живеят, и връстниците си, с които общуват? Пътуваща изложба, организирана от Държавен архив, гостува в..

публикувано на 07.10.24 в 12:43

Приятно разсънване с ,,Оттука започва денят"

  И във вторник сутринта бъдете с Радио Шумен! Ще ви накараме да се чувствате приятно от рано сутринта с много музика и полезна информация. Бъдете с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Диана Лазарова.. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10 с новини от..

публикувано на 07.10.24 в 10:26

Оттука започва понеделник

Започнете новия ден и седмица с Радио Шумен - предаването "Оттука започва денят" в понеделник е с водещ Цветелина Георгиева и музикален редактор Данаил Денчев. Темите в четирите часа ефирно време ще ви заинтригуват, може и вие да бъдете наши репортери на телефоните в студиото 054 855 145, 855 155. В разгара на есента е добре да засилим имунитета си, за..

публикувано на 07.10.24 в 02:50