Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сесия, оперативни програми и детски празници в програма "Днес"

Снимка: europarl.europa.eu

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък, 13 декември, можете да проследите:

- Как на общинска сесия в Търговище бе обсъдена план-сметката за разходи за хигиенизиране и чистота ще чуем от кореспондента на БНР Евтим Петков;

- Какво е изпълнението на оперативните програми на Европейския съюз в област Шумен и по кои предстои кандидатстване в следващите месеци следи Десислава Спирдонова;

- От 14:30 ч. е радио борсата със слушателски оферти и обяви;

- Финализиран ли е триалогът между ЕП, ЕК и Европейския съвет за пакета "Мобилност"? Кои са следващите процедурни стъпки той да бъде оспорен, коригиран или отхвърлен ще анализира Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи;

- 400 ученици се включват в Празника на извънкласните дейности в Арена Шумен, организиран от Община Шумен. Миглена Стефанова следи събитието;

- Повече от 350 деца и младежи участваха в XXIII Регионален конкурс „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“ в Шумен. Христина Димитрова ще ни срещне с някои от победителите в конкурса;

- Какви са перспективите пред изграждането на АЕЦ „Белене“, необходими ли са нови енергийни мощности дискутират на бизнес форум в Русе, организиран от Русенската стопанска камара със съдействието на Областна администрация Русе. По темата работи Радослав Генчев.

Водещ на програма "Днес" е Антоний Димов, музикални редактори са Данаил Денчев и Петромил Кулев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 5 авугст

В „Оттука започва денят“ в четвъртък сутрин ще говорим за възможностите за хората с увреждания да започнат работа или да отворят собствена фирма. Ще разберете още по какъв начин се изследва състоянието на дърветата в Разград, както и какво предстои на Музикалния лунен фест в село Кочово. В „Оттука започва денят“ на пети август веднага след..

публикувано на 04.08.21 в 16:51

„Щура събота“ в следобеда на 31 юли

Защо стотици брейк танцьори от цялата страна са избрали вместо да почиват на море или планина в края на юли – да водят танцови битки в Разград?  Кой е хандбалистът от Нови Пазар, който днес ще отпътува за Лисабон, където ще продължи спортната си кариера? Защо група силистренци - ентусиасти, организира велохепънинг тази вечер с пробег в града и..

публикувано на 31.07.21 в 14:42

"Оттука започва денят" в петък сутирн

Заради високите температури храната, продавана на открито може да ни докара хранително натравяне – за какво да внимаваме? Отговорът на този въпрос ще научите в „Оттука започва денят“ в петък сутрин. В утрото на 30 юли ще ви кажем още как най-добре да се погрижите за домашните си любимци в тези жарки летни дни. Ще разберем и какви са новите възможности..

публикувано на 29.07.21 в 15:09

Оттука започва 27 юли

В деня, когато православната църква почита свети Пантелеймон, в „Оттука започва денят“ ще ви предложим да чуете какво се случва на храмовия празник на манастира в Патлейна. Освен това ще ви преведем по местата памет, свързани с имената на видни русенки, които ще са част от туристическата разходка, организирана от Русенския музей. За възможностите и..

публикувано на 26.07.21 в 16:02

„Щура събота“ в следобеда на 24 юли

Стотици битки се разиграват днес в Арена Шумен. Залата е домакин на най-големия турнир по шахмат в България за тази година. Каква е атмосферата по време на състезанието? Това ще чуем от Антоний Димов.  Как започна Първият кръг от Националния шампионат по Водомоторен спорт за Купата на Община Тутракан, който се провежда в крайдунавския град?..

публикувано на 24.07.21 в 14:56

Оттука започва събота сутрин

В „Оттука започва денят“ в събота сутрин ще ви кажем как ще премине състезанието за националната купа по ускорен шах и блиц „Мемориал Стоян Иванов“, на което Шумен е домакин. Ще ви запознаем и с Николинка Ангелова, майстор на капанската шевица, която е предложението на Разградска област за попълване на Националната система „Живи човешки..

публикувано на 23.07.21 в 09:14

Започнете 22 юли с Радио Шумен

  Лятно утро, Радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“. Приятна комбинация от музика и актуални вести. Усетете това удоволствие от 7 до 10 часа с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 21.07.21 в 11:09