Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сесия, оперативни програми и детски празници в програма "Днес"

Снимка: europarl.europa.eu

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък, 13 декември, можете да проследите:

- Как на общинска сесия в Търговище бе обсъдена план-сметката за разходи за хигиенизиране и чистота ще чуем от кореспондента на БНР Евтим Петков;

- Какво е изпълнението на оперативните програми на Европейския съюз в област Шумен и по кои предстои кандидатстване в следващите месеци следи Десислава Спирдонова;

- От 14:30 ч. е радио борсата със слушателски оферти и обяви;

- Финализиран ли е триалогът между ЕП, ЕК и Европейския съвет за пакета "Мобилност"? Кои са следващите процедурни стъпки той да бъде оспорен, коригиран или отхвърлен ще анализира Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи;

- 400 ученици се включват в Празника на извънкласните дейности в Арена Шумен, организиран от Община Шумен. Миглена Стефанова следи събитието;

- Повече от 350 деца и младежи участваха в XXIII Регионален конкурс „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“ в Шумен. Христина Димитрова ще ни срещне с някои от победителите в конкурса;

- Какви са перспективите пред изграждането на АЕЦ „Белене“, необходими ли са нови енергийни мощности дискутират на бизнес форум в Русе, организиран от Русенската стопанска камара със съдействието на Областна администрация Русе. По темата работи Радослав Генчев.

Водещ на програма "Днес" е Антоний Димов, музикални редактори са Данаил Денчев и Петромил Кулев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво рисувате несъзнателно?

Това е един от въпросите, с чиито отговори ще провокираме интереса на слушателите на вечерното предаване на Радио Шумен. Срещата ни ще започне в 21,00 и ще продължи с поглед върху актуалното от днешния ден. В нея само ще открехнем вратата към цветовете,тяхното значение в живота ни и желанието ни да оцветим пространството около нас. Така ще се подготвим и..

публикувано на 03.06.20 в 19:54

"Оттука започва денят" на 4 юни

Опасни ли са атракционите в парк „Студентски“, както твърдят родители на деца в социалните мрежи? Какви решения взеха общинските съветници относно водните проблеми в Шумен? Това са само малка част от въпросите, на които ще търсим отговор в утрото на 4 юни. Ще говорим още за концерти, конкурси и други интересни неща. Бъдете с „Оттука започва денят“ , с..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Какви документи са нужни на собствениците на кладенец в частен имот, за да бъде той узаконен и кои съоръжения подлежат на регистрация? Какви възможности за обучение и квалификация ще предложи на млади хора от Русе и региона високотехнологичният гейминг кабинет, който в..

публикувано на 02.06.20 в 16:46

По детски в "Денят на совите" на първи юни

За вдетиняването на възрастните и зрелостта на децата – за това ще разговаряме с детския писател Никола Райков точно на първи юни в „Денят на совите“. А след това ще ви предложим да ни кажете кой е най-яркият спомен от детството, който пазите и до днес. Бояна Петрова и Людмила Борисова ви очакваме в „Денят на совите“ от 21 до полунощ. Телефоните в..

публикувано на 01.06.20 в 19:12

И във вторник сутринта с Радио Шумен

  Бъдете с Радио Шумен и в ранното утро на един много специален ден за страната ни - 2 юни. Екипът на предаването ,,Оттука започва денят“ ще ви разсъни приятно след 7 часа. До сирените в 12-сет очаквайте в ефира всичко актуално от началото на деня и много музика. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор ще е Розалина..

публикувано на 01.06.20 в 10:43

Има ли бивш пушач?

Има ли бивш пушач? Това ще бъде въпросът в актуалната част в Международния ден за борба против тютюнопушенето. На другия днешен повод пък ще посветим втората част на предаването. В Международния ден на блондинките 31 май очаквайте разговор с Олга Ускова- председател на международната организация на блондинките, която разказва за проектите, които..

публикувано на 31.05.20 в 18:29

Събота сутрин с "Оттука започва денят"

В събота сутрин в „Оттука започва денят“ ще ви отведем до една ĸoĸeтнa ĸъщa зa…ĸниги, тя се намира в поповското село Πaлaмapцa. Ще ви поканим да участвате във фотоконкурс, който организират младежите от червения кръст в Силистра – „Реката и хората“, с който ще се постави началото на Седмица на водното спасяване. Ще ви запознаем и Пресиян..

публикувано на 29.05.20 в 15:21