Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жена на годината и директор на годината в "Бялата лястовица" на 8 януари

В „Бялата лястовица“ на осми януари ще ви разкажем за успехите на две жени през 2019 година и за още по-големите им цели през новата година - Силвена Христова, създателката на фондацията „Живот със синдром на Даун“, спечели наградата „Жена на годината“ в раздел „Общество“, Йорданка Маринкова, директор на Центъра за специална образователна подкрепа в Търговище, получи отличието директор на годината. Ще говорим и за новите моменти в издаването на безплатните винетки за хората с увреждания. Музикалният редактор Розалина Райчева и водещата Людмила Борисова ви очакват в „Бялата лястовица“ веднага след новините в 11 часа. В прикачения файл може да чуете какво каза специално за предаването "Бялата лястовица" Силвена Христова за отличието "Жена на годината" и успехите на фондацията "Живот със синдром на Даун".


ВИЖТЕ ОЩЕ

С радио Шумен в сряда сутрин!

След бляскавото изпращане, зрелостниците се явяват на матура по Български език и литература. За вълненията и опасенията им преди изпита ще говорим в утрото на 19 май. Ще дадем отговор на въпроса как да разпознаем кога сме метаболитно здрави и кога сме изложени на риск от затлъстяване?, а повода за това е Европейският ден за борба със..

публикувано на 18.05.21 в 13:58

Оттука започва 18 май

В първите минути на утринната ни среща ще припомним най-важното за матурите, които предстоят в сряда и петък. Важни срокове и дати за кандидатстване в детските градини и първи клас, както и нова дата за предварителни изпити в Русенския университет. В Международния ден на музеите 18 май, у ченици ще влязат в ролите на археолог, реставратор,..

публикувано на 17.05.21 в 17:29

В неделната вечер с „Денят на совите“

Отново ни предстоят три часа за срещи и разговори на най-мъдрите сред мъдрите в ефира на Радио Шумен. Затова още в началото ще ви попитаме: На какво ни научи пандемията от коронавирус? А по-късно ще търсим още начини за да ставаме по-балансирани, по-силни и по-мъдри, а след 22,00 ще ви попитаме: Кое е най-доброто лекарство за душата? Въпроси, на които..

публикувано на 16.05.21 в 20:29

С Радио Шумен и рано в неделя

  Приятно утро с Радио Шумен и на 16 май! Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Пламена Бръчкова. Много музика и интересни теми в неделната утрин. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен...

публикувано на 16.05.21 в 07:11

Кой е най-добрият съвет за семейно разбирателство?

Промени ли се климата във вашето населено място през последните години? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ в световния ден на климата. В късната рубрика ще обърнем внимание на знаците на природата в интервю с Йордан Христов от Дружеството за защита на птиците в България. А тъй като 15 май е и международен ден на..

публикувано на 15.05.21 в 19:10

В „Денят на совите“ на 13-ти май

Ще посветим последните три часа от деня на талантите във вечерния ефир на Радио Шумен с въпрос: В какво откривате своя талант? Но преди това ще отбележим 130-годишнина от създаването на Народното читалище в Кубрат. Как тази културна институция през годините е откривала и развивала талантите? Очакваме тази история да вдъхнови мъдрите птици и да ги провокира..

публикувано на 13.05.21 в 19:42

Петъчно утро с Радио Шумен

  В утрото на 14 май бъдете с Радио Шумен! Както винаги - музика и актуални вести в предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Диана Лазарова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 13.05.21 в 11:09