Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Транспорт, сепариране на отпадъци, проекти, писма и текстове на Яворов в програма "Днес"

Снимка: РАДИО ВИДИН

В програма "Днес" на Радио Шумен в последния работен ден на седмицата - петък можете да проследите:

- Как проектът "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" ще бъде от полза на русенци следи Галя Савова;

- На заседание на Областната транспортна комисия в Шумен се обсъждат мерките за недопускане на нереграментирани пътнически превози. Миглена Стефанова е там;

- Да очакваме ли повишаване на цените на таксиметровите услуги в Шумен ще разберем от интервюто на Радослав Генчев с Иво Кулев, собственик на таксиметрова фирма и заместник председател на Асоциацията на таксиметровите шофьори;

- Какви мащабни проекти предстои да бъдат реализирани на територията на Община Нови пазар ще коментира кметът Георги Георгиев в разговор с Миглена Стоянова;

- С представяне на експертизи на вещи лица продължава делото "Хитрино". В съдебната зала е Стоян Стоянов;

- Ще има ли промени в дейностите във връзка със сепарирането на смесени битови отпадъци на територията на общините Шумен, Нови пазар, Каспичан, Велики Преслав и Смядово обсъждат на Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците в Шумен. Темата следи Сълза Стаменова.

- Проф. Михаил Неделчев ще коментира как се установява автентичността на новооткритите стихотворения и писма на Пейо Яворов. Къде ще се съхраняват те и от полза ли са за литературната история търси Антоний Димов.

Музикални редактори са Бояна Петрова и Петромил Кулев. Водещ на предаването е Антоний Димов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В сряда сутринта с Радио Шумен

  Приятно начало на новия ден ще ви предложи програмата на Радио Шумен! Бъдете и в сряда с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 26 януари: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да ни..

публикувано на 25.01.22 в 13:35

Съботна вечер с Радио Шумен

   Какво прави живота ви интересен? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в събота вечерта. В късната рубрика ви очаква среща с вокалния педагог от Търговище Десислава Станкова. Разговор за зареждащите я положително неща в ежедневието, за невидимата за очите красота и за всичко, което ни прави по-силни, за да живеем пълноценно...

публикувано на 20.01.22 в 13:59

Оттука започва 20 януари

Какво е да започнеш бизнес насред кризата? – отговор на този въпрос ще чуете в предаването „Оттука започва денят“ в утрото на 20 януари. Мариян Маринов е готвач, връща се в родното Търговище, след като работата в зимния курорт, където е бил, намалява драстично заради малкото туристи и отваря заведение за индийска и тайландска кухня. За риска, който..

публикувано на 19.01.22 в 15:03

В „Денят на совите“ на Атанасовден

Ще коментираме „най-горещите“ събития от деня и ще подредим топ 3 на събитията, които ни развълнуваха, зарадваха или разтревожиха на 18-ти януари. Освен това тази вечер след 22,00 ще ви попитаме: Кои думи са балсам, а кои отрова? Това въпрос избираме, за да ви поканим на диалог в ефира на предаването. Времето ни преди полунощ ще запазим за една много..

публикувано на 18.01.22 в 18:25

Усмихнато и полезно утро с радио Шумен!

Разград е сред първите общини в България, които внедряват водородно гориво за отопление на административната си сграда. От първите дни на тази година новата система вече е в действие. С колко се очаква да се намали разхода за отопление ще чуете в утрото на 18 януари. Ще ви разкажем и как регионалните служби „Съвети в земеделието“ ще съдействат на..

публикувано на 17.01.22 в 15:14

Коя е най-важната житейска енциклопедия?

Броите ли си калориите? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“ след поредицата от зимни празници.   И тъй като днес виртуалната енциклопедия- Уикипедия има рожден ден ще използвам този факт, за да поговорим след 22 часа за важните източници на информация. Ще търсим отговор на въпроса: Коя е най-важната житейска..

публикувано на 15.01.22 в 18:49

"Оттука започва денят" в неделя сутрин

В „Оттука започва денят“ в неделя сутрин ще започнем с разказа на отец Николай в „Приказки за вярата“ - за отшелничеството в християнството ще говорим с него. И още в утрото на 16 януари - какво е да прекараш цял живот с един човек? Най-точният отговор ще дадат семейство Боцка и Пенчо Димово от село Макриополско, които отбелязаха 65 години..

публикувано на 15.01.22 в 10:00
Подкасти от БНР