Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вода, спорт и изкуство в програма "Днес"

Снимка: Росица Стайкова

В програма "Днес" на Радио Шумен в сряда от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Кои новите данни и условия за спиране на водата в Шумен, предвидено за 17 януари, обсъдиха на среща с областния управител на Шумен проф. Стефан Желев търси Миглена Стоянова;

- Спортист на годината избраха в Русе. Церемонията по награждаването в зала "Европа" следи кореспондента ни в Русе Галя Савова;

- От 14:30 е редовната ни радио борса, с вашите обяви и оферти;

- Защо кражбата на снимки и виртуална идентичност разбудиха духовете, но не предизвикаха властите да заработят по случая ще разберем от Ася Пенчева;

- Милен Милушев ще ни покани на изложбата с живопис на Илия Иванов в Силистра;

- Ще чуем на какво залага най-новото заглавие в афиша на Драматично-кукления театър "Васил Друмев" "Последната нощ на Сократ" и как темите за властта, политиката и личността съжителстват в него.

Водещ на предаването е Антоний Димов. Музикални редактори са Драгомир Симеонов и Петромил Кулев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 29 януари

Посрещаме заедно утрото на последната януарска събота. Трябва да и се насладим, преди да изпратим голям Сечко. Ще споделим и празника на Търговище, където на 29 януари честват 144 години от Освобождението си. След 8 часа ще ви разкажем защо Ески Джумая е наречена „Малкия Батак“ , как идва свободата в града, кои емблематични къщи в Търговище са се..

публикувано на 28.01.22 в 14:03

Кога се съгласявате лесно?

А кога се съгласявате трудно? Това е въпросът в „Денят на совите“ тази вечер или още едно предизвикателство и покана да бъдете част от предаването. Коментарите по тази тема ще очакваме след 22,00, а преди това ще говорим за едно предложение свързано с непосилно високите цени на тока за общините, социалните, здравните и образователните институции. В..

публикувано на 27.01.22 в 19:44

Оттука започва 28 януари

Удължиха срока за кандидатстване за подмяна на печките на дърва в Русе – подробностите ще чуете в „Оттука започва денят“ в петък сутрин. Ще ви кажем и кои са актуалните схеми и проекти в помощ на работодатели и работници, които продължават и тази година. Какви са възможности за започване и развитие на селски туризъм, е още една от темите в утрото на..

публикувано на 27.01.22 в 15:46

С ,,По първи петли" и Радио Шумен в петък

    Бъдете в петък с предаването ,,По първи петли“ още в 4 часа през нощта. То се излъчва от студио едно на Радио Шумен по програма ,,Хоризонт“. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на новия ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Бояна Петрова. До 6 часа на 28 януари – много музика, интересни теми и събеседници! Да..

публикувано на 27.01.22 в 11:50

"Денят на совите" в Деня на Българското национално радио

„Чуй какво ти пее радиото“, „С радиоточка не се спори“ – определено функциите на радиото са намерили място във фразеологията на езика ни и тези изрази се използват и до днес. Точно в Деня на Българското национално радио, което става на 87 години, ви питаме: „Защо слушате радио?“. Но преди това ще говорим за националната ни сигурност на фона на..

публикувано на 25.01.22 в 19:11

В сряда сутринта с Радио Шумен

  Приятно начало на новия ден ще ви предложи програмата на Радио Шумен! Бъдете и в сряда с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 26 януари: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да ни..

публикувано на 25.01.22 в 13:35

Съботна вечер с Радио Шумен

   Какво прави живота ви интересен? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в събота вечерта. В късната рубрика ви очаква среща с вокалния педагог от Търговище Десислава Станкова. Разговор за зареждащите я положително неща в ежедневието, за невидимата за очите красота и за всичко, което ни прави по-силни, за да живеем пълноценно...

публикувано на 20.01.22 в 13:59
Подкасти от БНР