Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За българските IT-специалисти в чужбина

В “Паяжината” тази събота, Владо Генов ще Ви срещне с Тома Мадански, който е втори курс в Университета в Ланкастър, Великобритания. Тома работи и развива професионалните си умения на 4 места -  две от тях са свързани с преподаване на първокурсници от неговата специалност, редактор е на книга, в която разглежда етичното хакерство и участва в отбора по киберсигурност на университета.

Как успява с всичко това и какво го мотивира? Какви съвети ще отправи към новото поколение специалисти?

Бъдете с нас и ще разберете - събота, 18 януари, след новините в 11.00 часа по радио ШУМЕН.


ВИЖТЕ ОЩЕ

За тайните в "Денят на совите"

Помните култовата реплика от филма „Дами канят“: „ На доктор всичко се показва , а на съпруг нищо не се казва “. В неделя вечер в "Денят на совите" ще ви питаме - Какво не бива да споделяме с половинката си? Въобще допустимо ли е да има тайни в една връзка или в брака, и какви? В късната рубрика и днес ще чуете интересна история,..

публикувано на 16.02.20 в 18:52

Докога ще поскъпва месото?

С над 30 процента е увеличението на   цените на месото през  последните два месеца, споделят шуменци. Какви са тенденциите? Ще спре ли покачването? По-малко от 2 лева на ден се отпускат за храна в психиатриите, обяви омбудсманът Диана Ковачева. Какви са условията в Психоболницата в Царев брод? Как се хранят пациентите? Правени ли са ремонти?..

публикувано на 14.02.20 в 18:33

Каква е вашата история за вино и любов?

Честит празник, уважаеми слушатели! Петромил Кулев и Мина Денева с нетърпение очакваме поредната ни среща в „Денят на совите“. Кое е най-ценното ви откритие. Това ще бъде въпросът в актуалната част в Деня на археолога. Няма да пропуснем и другите обичани празници на 14-ти февруари. Налейте си чаша хубаво вино и ни разкажете история за вино или за..

публикувано на 14.02.20 в 18:32

Събота сутрин с "Оттука започва денят"

Мартеници с кауза в Търговище – за това ще ви разкажем в събота сутрин в „Оттука започва денят“. Ще научите и за дейността на силистренското сдружение „Рицари на доброто“, ще ви отведем и в една детска градина за…кучета. В „Оттука започва денят“ на 15 февруари веднага след новините в седем часа с музикалния редактор Данаил Денчев и водещата Людмила..

публикувано на 14.02.20 в 16:45

И през новата седмица с Радио Шумен

  Добро утро в 6 часа сутринта на 17 февруари ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Каним да останете с него до 10 часа на вълните на Радио Шумен. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Ако желаете да научавате всичко важно точно и навреме, да се разсъните с приятна музика – това е..

публикувано на 14.02.20 в 11:55
Трифон Зарезан

Програма "Днес" на 14 февруари

В празничната петъчна програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите: - Как кметът на Шумен Любомир Христов се включи в традиционното зарязване на лозята на празника Трифон Зарезан; - Инженер Петко Матеев от Лозаро винарския комплекс ще коментира виното, реколтата, състоянията на насажденията в региона на Търговище;..

публикувано на 14.02.20 в 11:36

За стандартите при битовите електроуреди - в "Паяжината" на 15 февруари

И битовите електроуреди трябва да отговарят на определени стандарти. В „Паяжината“ на 15 февруари ще разберем каква е ползата от стандартите и кой ги разработва. В рубриката “Пътят на IT-специалиста” ще ви срещнем с Денис Исметов – още един млад човек, който може да бъде определен като вдъхновяващ в своята сфера. Предаването на високи технологии..

публикувано на 14.02.20 в 11:29