Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За българските IT-специалисти в чужбина

В “Паяжината” тази събота, Владо Генов ще Ви срещне с Тома Мадански, който е втори курс в Университета в Ланкастър, Великобритания. Тома работи и развива професионалните си умения на 4 места -  две от тях са свързани с преподаване на първокурсници от неговата специалност, редактор е на книга, в която разглежда етичното хакерство и участва в отбора по киберсигурност на университета.

Как успява с всичко това и какво го мотивира? Какви съвети ще отправи към новото поколение специалисти?

Бъдете с нас и ще разберете - събота, 18 януари, след новините в 11.00 часа по радио ШУМЕН.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С Радио Шумен и на 23 януари

  Желаете да се разсъните приятно, да започнете деня си с много музика и добре информирани - бъдете и в четвъртък с Радио Шумен! От 6 до 10 часа в предаването ,,Оттука започва денят“ ще намерите всичко това! В студио едно ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Приятно разсънване с Радио..

публикувано на 22.01.20 в 11:33

Оттука започва 22 януари

И днес снегът е само мираж! Добро утро! След Бабинден, днес в едно единствено селище у нас празнуват Дядовден. За уникалния празник в сливополското село Черешово разказваме в утрото на 22 януари. Ще научите кога трябва да бъдат подадени заявленията за социална оценка, за да няма забяване на помощите и  какво не можете да изпращате в колет и за какво ще ви..

публикувано на 22.01.20 в 06:22

Очакваме ви в "Денят на совите"

Годишна класация поставя България на 58-мо място сред 80 страни в света. Общото класиране на най-добрите държави измерва глобалната ефективност по различни показатели. Защо си заслужава да живеем в България? Това ще ви попитаме в първата част на предаването „Денят на совите“. В деня на родилната помощ ще ви предложим и още една тема за размисъл..

публикувано на 21.01.20 в 19:22

Музика, театър и литература в предаването "Без рамки"

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 23 януари от 11 до 12 часа ще проследим: - Група "ТДК" издаде концептуален албум със заглавие "Успех". Той е записан е в селско читалище, обръща се към темите за алиенацията, националното минало, личните и колективните идентичности, историята на XX и XXI век, тоталитарните общества,..

публикувано на 21.01.20 в 15:36

С програма „Днес“ в следобеда на 21 януари

Защо представители на Общинския младежки съвет поискаха среща с кмета на Шумен Любомир Христов? Как шуменската болница празнува Бабинден? Идва края на делото „Хитрино“. Каква присъда ще поиска от Шуменския окръжен съд адвокатът на пострадалите? Защо не трябва да идеализираме чужди кулинарни традиции, а е редно да се завърнем към националните рецепти?..

публикувано на 21.01.20 в 11:23

Изхвърляме ли разделно?

Повече от 15 години след въвеждането на разделното събиране на отпадъците… Какво се случва с разделно събраните отпадъци от опаковки? Успяхме ли да променим начина, по който изхвърляме отпадъците си? Как в Североизточна България се осъществява разделното събиране?   Променят ли се количествата, на разделно събрани отпадъци? Какво трябва да..

публикувано на 21.01.20 в 09:20

Оттука започва 21 януари

Вторник сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберете как с просто око може да се познае, когато в меда има добавени глюкоза и фруктоза, както и кой мед най-трудно се фалшифицира – наскоро приключиха проверките на Агенцията по безопасност на храните на предлагания в търговската мрежа мед. Ще предупредим земеделските стопани, че ако палят стърнищата, ще..

публикувано на 20.01.20 в 17:12