Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дискриминацията и интеграцията на хората от сексуалните малцинства

В изданието на предаването "Клуб петък" на Радио Шумен, излъчено на 17 януари от 11 до 12 часа, можете да проследите има ли недискриминационна среда за хората от сексуалните малцинства, как се осъществява интеграцията им в обществото, какви са либералните и консервативните стратегии и подходи към хората с нетрадиционна сексуалност. Гости в студиото са историкът доц. Стефан Минков и поетът Красимир Вардиев. Може да чуете още как Комисията за защита от дискриминация работи по жалби в случаи, в които има съмнения за дискриминация по признака сексуална ориентация. Темата коментира доц. Баки Хюсеинов, зам.-председател на КЗД. Книгоиздателят Виктор Лилов коментира с какви проблеми се сблъскват хората от сексуалните малцинства в България и политиките у нас в тази сфера. Музикален редактор е Петромил Кулев. Водещ на предаването е Антоний Димов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Косев

Музика и поезия в "Без рамки"

В Световния ден на музиката и поезията в предаването „Без рамки“ ще ви срещнем с част от творците, които осмислят този празник не само на 1 октомври. Главният диригент на Държавната опера в Русе Димитър Косев ще ни разкаже за каузата "Изкуството е феникс", чрез която ще се търсят благодетели за възстановяването на оперния театър в дунавския град,..

публикувано на 01.10.20 в 09:15

В „Денят на совите“ на 30-ти септември

Ще завършим месеца с въпроса: Кога се чувствате сигурни и защитени? В късната рубрика ще разкажем за тайните писма и конспиративни методи, използвани по нашите земи. Що за нишани показват къде има съкровища и какви рецепти за симпатично мастило са използвали българските революционери? Подробностите тази вечер между 21,00 и полунощ в ефира на Радио Шумен.

публикувано на 30.09.20 в 19:58

Приятно разсънване в петък с Радио Шумен

  Новини, много музика и покани за интересни събития. Всичко това в ефира на Радио Шумен и в петък от 6 до 10 часа. Добро утро, рано сутринта на 2 октомври ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Пламена Бръчкова. Радио Шумен ,,Точно и навреме“!

публикувано на 30.09.20 в 17:09

С програма „Днес“ в следобеда на 30 септември

Симулират тежка пътна катастрофа с много пострадали и загинали край Разград. Как се овладява екстремна ситуация, в която участва и цистерна с опасен товар? „Дойдох си“ от Йонка Илиева е премиерното заглавие в афиша на шуменския театър. С какво новата постановка на Димитър Димитров ще провокира интереса на зрителите? Как се превежда българска..

публикувано на 30.09.20 в 12:32

"Бялата лястовица" - свободният полет на надеждата

В „Бялата лястовица“ днес очаквайте: -   Кога ще бъде променена наредбата, която ощетява децата със синдром на Даун след 3-годишна възраст -   Добре ли е да отпадне индивидуалната оценка на хората с увреждания като условие за получаване на парична помощ и подкрепящи мерки -   Какво е посланието на първата национална..

публикувано на 30.09.20 в 09:15

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Кои са най-честите нарушения на правата на работното място и как можем да защитим тези права? Как се работи с рискови групи по проблемите на превенцията на употреба и злоупотреба с наркотични вещества в Разград и региона? Кое е най-новото заглавие в афиша на Русенската..

публикувано на 29.09.20 в 16:50

Търси се вода за региона

Не десетки - стотици са населените места в Североизточна България, които вече са на воден режим. С всеки изминал ден кладенци пресъхват, няма вода от чешми, които не са спирали да текат десетилетия. Почти цялото захранване с вода в региона е от повърхностни водоизточници, чийто дебит се влияе изключително от валежите – а такива няма...

публикувано на 29.09.20 в 09:25