Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Програма "Днес" в петък

Снимка: БГНЕС

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък можете да проследите:

- Какви са нагласите на хората към вота на недоверие, евентуалните предсрочни избори, водната криза и работата на институциите ще коментира политологът Яница Петкова от "Gallup International";

- Областната епизоотична комисия заседава в Шумен. Какви са актуалните данни за разпространението на болестта и борбата с нея следи Айше Лятиф;

- Бившият обмудсман Мая Манолова е в Шумен за среща с хора от квартал "Дивдядово", във връзка с недоволство по повод план за изграждане на завод за отпадъци. Невена Николова работи по темата.

- Приложима ли е в българската реалност идеята за 2 допълнителни дни отпуск за непушачите? Какво ще са ефектите от тази мярка, ако бъде въведена търси Ивайло Велков;

- Роза Боянова ще представи в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" стихосбирката си "Обратна гравитация". С нея ще бъде поетът, режисьор и драматург Николай Гундеров.

Водещ на предаването е Антоний Димов. Музикални редактори са Пламена Бръчкова и Розалина Райчева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Денят на совите“ на Атанасовден

Ще коментираме „най-горещите“ събития от деня и ще подредим топ 3 на събитията, които ни развълнуваха, зарадваха или разтревожиха на 18-ти януари. Освен това тази вечер след 22,00 ще ви попитаме: Кои думи са балсам, а кои отрова? Това въпрос избираме, за да ви поканим на диалог в ефира на предаването. Времето ни преди полунощ ще запазим за една много..

публикувано на 18.01.22 в 18:25

Усмихнато и полезно утро с радио Шумен!

Разград е сред първите общини в България, които внедряват водородно гориво за отопление на административната си сграда. От първите дни на тази година новата система вече е в действие. С колко се очаква да се намали разхода за отопление ще чуете в утрото на 18 януари. Ще ви разкажем и как регионалните служби „Съвети в земеделието“ ще съдействат на..

публикувано на 17.01.22 в 15:14

Коя е най-важната житейска енциклопедия?

Броите ли си калориите? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“ след поредицата от зимни празници.   И тъй като днес виртуалната енциклопедия- Уикипедия има рожден ден ще използвам този факт, за да поговорим след 22 часа за важните източници на информация. Ще търсим отговор на въпроса: Коя е най-важната житейска..

публикувано на 15.01.22 в 18:49

"Оттука започва денят" в неделя сутрин

В „Оттука започва денят“ в неделя сутрин ще започнем с разказа на отец Николай в „Приказки за вярата“ - за отшелничеството в християнството ще говорим с него. И още в утрото на 16 януари - какво е да прекараш цял живот с един човек? Най-точният отговор ще дадат семейство Боцка и Пенчо Димово от село Макриополско, които отбелязаха 65 години..

публикувано на 15.01.22 в 10:00

Оттука започва 15 януари

И такааа... Току-що дойде Новата година и ето ти, преполови се първият и месец. В сутрешните часове на 15 януари, ако сте с ефира на Радио Шумен, ще опитаме да ви предложим интересна съботна утрин. Ей така, да има с какво да запомним този ден. Първо ще ви отведем до Мемориала "Създатели на българската държава", който миналата година стана на 40-сет и ще..

публикувано на 14.01.22 в 16:22

И на 17 януари с Радио Шумен от сутринта

  Приятно начало на новата седмица ще ви предложи програмата на Радио Шумен! Бъдете и в понеделник с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 11 януари: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може..

публикувано на 14.01.22 в 12:39

„Днес“ в следобеда на 14 януари

Защо голяма част от възрастните хора у нас останаха разочаровани от пенсиите, които получиха през януари? Кой е новият областен управител в Русе? И защо екоактивисти не са съгласни с назначението му? Какви нови противоепидемични решения взе Общинският кризисен щаб в Шумен? Днес е Банго Васил – какви бяха традициите преди пандемията. Това са..

публикувано на 14.01.22 в 12:27
Подкасти от БНР