Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За стандартите при битовите електроуреди - в "Паяжината" на 15 февруари

И битовите електроуреди трябва да отговарят на определени стандарти. В „Паяжината“ на 15 февруари ще разберем каква е ползата от стандартите и кой ги разработва. В рубриката “Пътят на IT-специалиста” ще ви срещнем с Денис Исметов – още един млад човек, който може да бъде определен като вдъхновяващ в своята сфера. Предаването на високи технологии на Радио Шумен започва в събота, от 11 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой танц разказва живота ви?

Ще попитаме в „Денят на совите“ тази вечер между 21,00 и полунощ. Това е покана на вечерния екип на Радио Шумен за среща с най-мъдрите нощни птици. По традиция в началото на предаването ще се върнем към основните теми от 29-ти октомври и ще коментираме най-въздействащите от тях. В късната рубрика ще чуете разказ от първо лице за сакралните танци и защо ги..

публикувано на 29.10.20 в 19:49

Петък с "Оттука започва денят"

И този петък ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Намаляват ли доходите ни в последните години и как се променя покупателната способност на домакинствата? Как шуменският ученик Дениз Исметов влезе в престижната класация „Отличниците на България“? Коя е най-новата изложба, която може да бъде видяна в Археологическия музей..

публикувано на 29.10.20 в 16:56

Приятно съботно разсънване с Радио Шумен

  Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ и 31 октомври! Ако желаете добро настроение в съботната сутрин ще го получите на вълните на Радио Шумен от 7 до 10 часа. Очакват ви интересни събеседници, ще ви отведем чрез ефира на красиви места, ще послушаме доста музика. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Бояна Петрова...

публикувано на 29.10.20 в 16:50

Музеят в Попово и театърът в Търговище в "Без рамки"

„Отваряме очи, докосваме сърца“ е новият слоган на Историческия музей в Попово, с който откри и новата си експозиция. Тя е сбъднатата мечта на покойния Пламен Събев, който искаше да промени облика на музея по адекватен за 21 в. начин. По темата в предаването "Без рамки" говорим с настоящия ръководител на музея Владимир Иванов и с Иглика Мишкова..

публикувано на 29.10.20 в 08:39

С "По първи петли" и на 30 октомври

  Как всеки по различен начин изразява обичта си към България? Това ще е обединяващата тема в интервютата, които ще ви предложим тази нощ в предаването ,,По първи петли“. То започва в 4 часа и ще продължи до 6 сутринта. Излъчва се всеки петък от студио едно на Радио Шумен, в ефира на програма Хоризонт. Да бъдем заедно и в първите часове на 30..

публикувано на 28.10.20 в 18:47

Четвъртък сутрин в "Оттука започва денят"

В четвъртък сутрин в „Оттука започва денят“ ще погледнем към темата за това каква е подкрепата за самотни хора и родители с деца, поставени под карантина. Страхът от зараза отказа много хора да станат контрольори или преброители в предстоящото национално преброяване у нас през следващата година – как ще протече тогава самото преброяване, ще чуете в..

публикувано на 28.10.20 в 13:17

С Радио Шумен и в сряда вечер

  Кой е най-щастливият период до момента в живота ви? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в сряда вечер! За да сте част от него е достатъчно да бъдете от 21 часа до полунощ на вълните на Радио Шумен. В късната рубрика ви очаква среща с един от най-известните гайдари от Търговище – Никола Атанасов. Водещ на предаването –..

публикувано на 28.10.20 в 10:50