Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Програма "Днес" на 14 февруари

Трифон Зарезан
Снимка: Светослав Цветанов

В празничната петъчна програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Как кметът на Шумен Любомир Христов се включи в традиционното зарязване на лозята на празника Трифон Зарезан;

- Инженер Петко Матеев от Лозаро винарския комплекс ще коментира виното, реколтата, състоянията на насажденията в региона на Търговище;

- От 14:30 е редовната ни радио борса;

- Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева участва в ритуал по зарязване на лозя в село Нисово, Община Иваново, Област Русе;

- Как фондация „Тръст за социална алтернатива“ подкрепя жени, бягащи от насилие, организира детски лагери и обучения, работи за образователната и трудовата реализация на ромската общност и децата от малките селища в страната и региона на Североизточна България;

- Днес е премиерата на спектакъла "Само за мъже“ в Силистра. Зрителите  могат да гледат представлението с билет за двама по случай празниците Трифон Зарезан и Св. Валентин;

- Защо тъкмо днес празнуват българските археолози и как ще отбележат 14 февруари ще разберем от доц. Константин Константинов от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Водещ на предаването е Антоний Димов. Музикални редактори са Бояна Петрова и Розалина Райчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакваме ви в "Денят на совите"

Все по-голяма популярност набира кампанията „Чети във влака“. Много нови автори, издателства и асоциации се включиха в инициативата, като предоставиха своите произведения за виртуалната библиотека на националния железопътен превозвач. Кои книги са били ваша добра компания по време на пътуване? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в..

публикувано на 26.05.20 в 18:28

С програма „Днес“ в следобеда на 26 май

Какво знаем за новия пети случай на заразен с КОВИД-19 в шуменско? Ще бъде ли свалена карантината за разградското село Ясеновец? Как ще бъдат възстановени груповите спортни тренировки на закрито в Шумен? Това са темите в програма "Днес". Тя започва минути след 13:00 и продължава до 18:00 ч. Изберете компанията на репортерите на Радио Шумен, водещия..

публикувано на 26.05.20 в 12:27

Вторник сутрин с "Оттука започва денят"

Как бизнесът може да получи между 3 и 10 хиляди лева безвъзмездна помощ, ако е изпаднал в затруднение след началото на кризата? - това ще разберете във вторник сутрин в „Оттука започва денят“ В Русе специално наети от Общината хора ще пазаруват на хора, поставени под карантина, както и на трудноподвижни граждани, а във Велики Преслав търсят начин как..

публикувано на 25.05.20 в 10:00

Честит празник и в „Денят на совите“!

С този поздрав ще започне вечерното предаване на Радио Шумен, с което ще завършим празничния ден, нещо което никаква зараза не може да ни отнеме и покана да бъдете с Радио Шумен след 21,00. Какво е за вас 24-май? Този въпрос ще бъде късното предизвикателство в предаването, а преди това ще ви разкажем за една рядка икона, която беше открита в едно от..

публикувано на 24.05.20 в 19:04

Понеделник с "Оттука започва денят"

И този понеделник ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Ще успеят ли хижите в Североизточна България да отговорят на изискванията и препоръките, отправени към тях от Българския туристически съюз? Каква любопитна изложба подготвя Регионалният исторически музей в Русе? Кои са най-интересните творби, участвали в конкурс,..

публикувано на 22.05.20 в 19:51

Съботно предпразнично майско утро

И в съботното утро бъдете с „Оттука започва денят“ по Радио Шумен. В навечерието на 24 май ще ви срещнем с достойни учители и вдъхновяващи творци. Ще проследим актуалните новини и ви кажем как Североизточна България се подготвя за празника на буквите. Репортерите на Радио Шумен, музикалните редактори Бояна Петрова и Пламена Бръчкова и аз, Мина..

публикувано на 22.05.20 в 15:24

Петък сутрин в "Оттука започва денят"

Петък сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберете дали се отлагат сватби заради извънредната епидемична обстановка и как действат в тези условия сватбените агенции. Дълго чаканата премиера на книгата на авторката от Търговище Неда Антонова „Безмълвие – греховната младост на Паисий Хилендарски“ най-сетне ще се проведе, макар и онлайн. В аванс..

публикувано на 21.05.20 в 14:08