Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Глоби и строги санкции след масирана полицейска акция

Шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, са засечени от служителите на силистренската полиция по време на масираната операция, която се проведе от 20:00 часа на 14 февруари до 04:00 часа на 15 февруари на територията на областта. В три от случаите отчетените промили са над 1.2 и са образувани бързи производства срещу водачите, които са задържани за 24 часа. Наказание по административен ред, предвиждащо лишаване от правоуправление за 2 години и глоба от 2000 лв., е приложено и спрямо водач, отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол. В хода на операцията са проверени 218 моторни превозни средства и техните водачи, както и 56 пътници. За констатирани нарушения са съставени 18 акта и са наложени 28 глоби по фиш. Отнети са 10 свидетелства за управление на МПС и регистрационните табели на 7 автомобила. Връчени са 26 електронни фиша. Установен е водач, управлявал автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МПС, а шестима са шофирали с неплатени глоби. Акцията, в която се включиха максимален брой полицейски служители на Областната дирекция и Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан, бе разпоредена със заповед на областния директор старши комисар Юлиян Караславов с цел подобряване на безопасността на движението в региона. Полицейски автопатрули извършваха засилен контрол в районите на питейните заведения, обществените места и входно-изходните пътища на селищата в областта. Акцент на проверките бе шофирането от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол и наркотични вещества, техническата изправност на моторните превозни средства, използването на предпазни колани, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. През януари тази година в Силистренска област са регистрирани 17 пътнотранспортни произшествия, 7 от които тежки. Няма загинали, пострадалите са 7. За същия период на миналата година автопроизшествията са били 22 – девет тежки с един загинал и осем ранени.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират груповите посещения в силистренския музей

Прекратяват се груповите посещения в  Археологическата и Етнографската експозиция на Регионалния исторически музей в Силистра, както и в историческата крепост „Меджиди табия“. Това съобщават от общината в Силистра, позовавайки се на заповед на министъра на здравеопазването. Крепостта „Меджиди табия“ ще бъде отворена за посещения до 6 ноември,..

публикувано на 31.10.20 в 11:04

Силистра посрещна новия Доростолски митрополит

Силистра посрещна тържествено своя нов Доростолски митрополит Яков, чийто избор бе утвърден от Светия синод миналата неделя. С тържествен камбанен звън бе оповестено въдворяването на Негово Високопреосвещенство в Доростолската епархия.  „Аз ще се стремя усърдно, по мярката на силите си, да оправдая доверието, което ми се оказва  и..

публикувано на 31.10.20 в 07:45

Спират представленията

Преустановява се игралната програма на Драматично-кукления театър в Силистра от 29 октомври до 12 ноември. Това съобщи директорът Златина Станева. Промяната се налага във връзка с последната заповед на Министъра на здравеопазването за засилване на мерките, свързани с ограничаване на разпространението на COVID-19 и недопускане на риск от..

публикувано на 28.10.20 в 10:35

Силистра срещу камионите

За пореден път силистренци излязоха на протест, за да заявят нежеланието си тежкотоварни камиони да преминават през града и да се трупат на опашки в изчакване да минат през граничния контролнопропускателен пункт Силистра - Кълъраш. Протестът днес бе малоброен. Вероятната причина за това е новината от вчерашния ден, че румънски речен превозвач  има..

публикувано на 27.10.20 в 15:35

Силистра в оранжевата зона

Домашните огнища преобладават при разпространението на коронавируса в Силистренско, съобщават от РЗИ. Потвърдени случаи има и в 25 организирани колектива – сред тях са 10 училища. В момента активни огнища има в ПГООТ - Дулово, а в Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги установените ученици са в 10-дневна домашна..

публикувано на 27.10.20 в 12:38

Протест срещу камионите в града

Нов протест срещу преминаването на тежкотоварни автомобили през жилищните части на Силистра готвят жителите на града. Днес, 27 октомври, от 12 ч. на обяд протестиращите ще блокират граничния контролно-пропускателен пункт.    Блокирането на движението на тежкотоварни автомобили в Силистра ще бъде на кръговото кръстовище до улиците "7 септември" и ул...

публикувано на 27.10.20 в 06:51

Възстановяват ферибота

В ход са процедурите по повторното пускане на фериботния терминал Силистра – Кълъраш. Официално решение за това трябва да бъде взето в четвъртък на заседание на специализирана смесена българо-румънска комисия. Това обявиха днес в Силистра от фирма, която има намерение да извършва превоза на товари и пътници. С възстановяване на дейността на..

публикувано на 26.10.20 в 15:12