Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тинузавър впечатли участниците Bett Show 2020 (London)

Румен Радев и Невен Боянов
Снимка: личен архив:Невен Боянов

В “Паяжината” тази събота Владо Генов ще Ви срещне с един от създателите на образователната платформа за обучение по програмиране, математика и физика „Тинузавър- Невен Боянов.

Невен Боянов е завършил "Математика и информатика" във Великотърновския университет и се развива в сферата на програмирането и предприемачество още от ученик. Живял е в САЩ, но по-късно се завръща  в България. Какъв е професионалният му път днес?

Бъдете с нас, и ще разберете - събота, 22 февруари, след новините в 11.00 часа по радио ШУМЕН.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С Радио Шумен и рано в петък

  В утрото на 7 май бъдете с Радио Шумен! Както винаги - музика и актуални вести в предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Бояна Петрова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 05.05.21 в 14:01

Оттука започва 4 май

В „Оттука започва денят“ на 4 май ще ви запознаем с иподякон Илиян Чолев от Разград, който вече над 20 години учи децата на вяра и човеколюбие в часовете по религия. Ще чуете още и за благотворителното събитие „Предизвикай се с кауза“ на фондацията „Заедно в час“, както и ще разберете кога и как в село Малък Преславец ще се изгради общински..

публикувано на 03.05.21 в 10:10

Кое е по-грешно?

Вижда ли й се краят на COVID пандемията? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. Във втората част на предаването -на Разпети   петък ви предлагам по-философски въпрос: Кое е по-грешно- да ядем блажно по време на пости или да изричаме лоши думи? В късната рубрика, посветена на 25 годишният юбилей на „Денят на совите“ ще..

публикувано на 30.04.21 в 19:21

Оттука започва 1 май

На Велика събота „добро утро“ от студиото на Радио Шумен ще ви пожелаят Петромил Кулев и Людмила Борисова. Първият ден на май тази година минава под великденските настроения, но той остава в календара като Денят на труда – ще се върнем назад в годините с историята на тази дата, ще добавим към нея и още един щрих – в много държави в Европа първи..

публикувано на 30.04.21 в 10:10

Празнично утро с Радио Шумен на Великден!

  Бъдете и на 2 май с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на празничния ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Диана Лазарова. Много музика и интересни теми в неделната утрин. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Да посрещнем..

публикувано на 29.04.21 в 17:07

Интересно утро с Радио Шумен и в сряда

  В един от малкото работни дни тази седмица - 5 май, много музика и актуални вести в утрото. Посрещнете го в сряда с Радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 29.04.21 в 16:58
Великденска украса на Видин

Как се подготвяте за Великден?

Как се подготвяте за Великден? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ на Велика сряда. Споделете тайните си рецепти за шарени яйца, козунаци и празнична украса . В късната рубрика очаквайте разговор с обичания поет Недялко Йорданов, в който той отправи Великденски послания към нашите слушатели. Въпросът след 22 часа ще бъде:..

публикувано на 28.04.21 в 19:13