Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена и двама мъже са новите случаи

Снимка: Радио Шумен

Една жена от Шумен и двама мъже от село Тъкач, община Каолиново, са новите случаи за изминалото денонощие на заразени с COVID-19 в област Шумен. Това съобщи директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова.

Жената и единият от мъжете са хоспитализирани в областната болница. Другият мъж е на домашно лечение и под карантина.

Двамата мъже имали епидемична връзка със заразени с новия коронавирус. Проучванията на РЗИ продължават.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водни неволи в Шуменско

Горещото време и увеличената консумация на вода е причината да не се спазва графикът за воден режим в каолиновското село Тъкач. Това заяви за Радио Шумен главният инженер на ВиК Шумен Антон Стефанов по повод множеството сигнали до Радио Шумен на хора от селото. Част от абонатите твърдят, че има домакинства, които трети ден са без капка вода...

публикувано на 10.07.24 в 16:14

Кипят летни ремонти

През летните месеци продължават ремонтно-възстановителните дейности на улици в Шумен, съобщават от общинската администрация. Частични кърпежи на пътната настилка се извършват по улиците „Август Попов“, „Искър“, участък от улица „Цветан Зангов“, която е подготвена за асфалтиране и пространството около областната болница в града.  Директорът на..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

Махнаха опасни дървета

40 опасни дървета по протежение на пътя между селата Косово - Марково - Мадара бяха премахнати днес от служители и работници на Държавното горско стопанство в Нови пазар.  „Разполагаме със собствена бригада дървосекачи и сезонни работници, което е голям плюс за стопанството и заедно с горските сформирахме екип от над 20 души, които разпределихме..

публикувано на 10.07.24 в 15:02

Ново осветление в Нови пазар

Проект за цялостна модернизация на уличното осветление в населените места спечели община Нови пазар. В него са включени общинския център и селата Беджене, Писарево, Памукчии, Стоян Михайловски, Войвода, Енево, Зайчино ореше, Стан, Избул, Правенци, Тръница, Жилино, Сечище, Преселка и Мировци.  Електроенергията за захранване на уличните лампи ще се..

публикувано на 10.07.24 в 12:23

Повече разкрити престъпления

1686 са разследваните досъдебни производства от началото на годината до края на юни от разследващите полицаи в Областната дирекция на МВР - Шумен. В сравнение със същия отчетен период на миналата година те са с 27 повече. Новообразуваните са 1047, от тях досъдебните по общия ред са 852, а бързите полицейски производства са 195.  Общият брой..

публикувано на 10.07.24 в 12:10

Комбайн изгоря на полето

Комбайн е бил унищожен при пожар в село Марково. Спасени от опожаряване са 100 декара посеви. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за огъня е бил приет в 15:43 часа на 9 юли. По данни на комбайнера, пламъците тръгнали от двигателя на комбайна.  Пожарът бил ликвидиран от екип на РСПБЗН-Нови пазар с помощта на 4 тона вода.

публикувано на 10.07.24 в 11:12

Задигнаха дизелово гориво

Над 500 литра дизелово гориво е източено от резервоарите на три пътностроителни машини. Това съобщават от шуменската полиция. Вчера сутринта в полицейското управление на Нови пазар е бил приет сигнал, че за времето от 17:00 часа на 5 юли до 8:00 часа на 8 юли неизвестен извършил кражба на  гориво от резервоарите на товарен автомобил, валяк и багер,..

публикувано на 10.07.24 в 11:00