Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Програма "Днес" - с медицински, образователни и театрални теми

МБАЛ Силистра
Снимка: МБАЛ Силистра

Темите и събитията, които може да проследите в програма "Днес" в понеделник от 13 до 17 часа:

- Медиците от Спешния център към Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра продължиха работа днес, въпреки че вече са подали колективна оставка. Доктор Даниела Костадинова ще коментира казуса в интервю на Катерина Петрова;

- В Тутракан отбелязват днес Международния ден на река Дунав. Как с различни прояви се провокира интереса към Дунав и опазването на биологичното разнообразие, ще обобщи Калина Грънчарова;

- Депутати предлагат по-ниски данъци и такси за собствениците на моторни превозни средства, ползващи алтернативни горива. Какви са мотивите им коментира народният представител от Шумен Деян Станчев в интервю на Радослав Генчев;

- Какви са хоризонтите пред идеята за отделяне на село Мадара в самостоятелна община след проведеното общоселско събрание? С кмета на селището Неделчо Неделчев разговаря Мина Денева;

- Какво сочат резултатите от външното оценяване, какви са изводите от анализа за региона ще коментира Красимира Челепишева, преподавател по български език и литература. Радослав Генчев работи по темата.

- Двама нови актьори, завършили Театралния колеж „Любен Гройс“, вече са част от трупата на ДКТ „Васил Друмев“. Какво мотивира Радина Алексиева и Пламен Димитров да изберат шуменския театър и да работят по премиерни заглавия ще чуем в края на програмата.

Музикални редактори са Пламена Бръчкова и Розалина Райчева. Водещ е А. Димов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Спазва ли се забраната за достъп на автомобили по отсечката между паркинга до Паметник "Създатели на българската държава” и Шуменската крепост? Одобряват ли шуменци наложените ограничения? Защо децата харесват детските площадки, проектирани преди десетилетия и кои са..

публикувано на 11.08.20 в 19:02

С програма „Днес“ в следобеда на 11 август

Защо градовете от българския Североизток не са успешни инкубатори на протести? Антоний Димов разговаря с културния антрополог проф. Ивайло Дичев. Коя е шуменката, която стана първенец на Випуск 2020 във варненското военноморско училище. С отличничката от специалността „Мениджмънт на водния транспорт“ ни среща Миглена Стефанова. Може ли да бъде решен..

публикувано на 11.08.20 в 12:24

Приятно събуждане с Радио Шумен

  В разгара на лятото и на вълните на Радио Шумен - няма да устоите на това удоволствие! От рано сутринта бъдете и във вторник с предаването ,,Оттука започва денят“!   Добро утро на 11 август ще ви пожелаят Жулиета Герова и Драгомир Симеонов. Актуална информация, много музика, разговори за предизвикателства, фитнес и още нещо – всичко това до..

публикувано на 10.08.20 в 17:15

Пожари, училища и концерти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа в понеделник, 10 август може да проследите: –  Как бе овладян пожарът над Дивдядово? Какво доведе до него и има ли още тлеещи огница? С доброволци, участвали в потушаването на огъня ще разговаря Стоян Стоянов; – Каква е готовността за новата учебна година в шуменското IX Основно училище“Панайот..

публикувано на 10.08.20 в 11:31

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. В предаването ще чуем размисли за вкуса на живота, споделяни всяка сутрин в приятелска компания. Заедно с планинския бегач Калоян Пейчев ще изминем разстоянието от 80 километра в екстремни условия, за да разберем защо предизвикателствата носят удовлетворение. Ще проследим..

публикувано на 08.08.20 в 17:20

Оттука започва 10 август

В новата августовска седмица ще честитим професионалния празник на готвачите. 10 август е денят на Св.Лаврентий -техния покровител. Ще ви срещнем с младият готвач от Шумен Стефан Стефанов, за да разберем стана ли по-престижна и по-добре платена професията им. След успешна кампания за кастрация на котки в Търговище, сега се организира подобна инициатива за..

публикувано на 07.08.20 в 17:20

Съботното утро на 8-ми август

В ефира на Радио Шумен ще бъде запазена територия за красотата около нас. Грижи за градината през жегите, стари изпитани рецепти срещу комари и как домашните любимци да се чувстват добре през лятото. Освен тези акценти ще ви предложим и няколко срещи с хора, за които правенето на добри дела е част от представата им за по-добър свят. Ще споделим и техните..

публикувано на 07.08.20 в 16:31