Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Търсим пътеките на лятото

Централен Балкан гора планина дървета зеленина туристически пътеки
Снимка: БГНЕС

Накъде искате да ви отведат пътеките на лятото. Любимите места и хора ще търсим в предаването „По първи петли“ на 31 юли. С вас в петъчното утро ще бъдат Катерина Петрова и Розалина Райчева. Ще ви срещнем с един млад човек, който търси пътеката към родното си село Драгоево. Ще ви разкажем и за кампанията за обновяване на църквата в Стеврек, която заедно подеха християни и мюсюлмани.


ВИЖТЕ ОЩЕ
sova

Във вечерта на Димитровден

В Денят на совите водеща ще бъде темата ЗИМА, затова в различни части от предаването ще се фокусираме върху подготовката за студения сезон, върху мерките за сигурност на Дядо Коледа и етнографските традиции у нас. А за да акцентираме върху българската идентичност в късната рубрика ще ви срещнем с историка Милена Георгиева в разговор за традициите в..

публикувано на 26.10.20 в 19:35

Полезно и приятно утро с "Оттука започва денят"

Защо силистренци готвят пореден протест срещу трафика на камиони през града? Започнаха ли да се възстановяват свинефермите, година след бума на Африканска чума по свинете? Кога ще започне разширяването на пазара в русенския квартал Здравец – Изток? Отговорите на всички тези въпроси ще търсим в утрото на 26 октомври. Във вторник веднага след новините..

публикувано на 26.10.20 в 16:11

Протести, земеделие и COVID-19 в предаването "Днес"

В предаването "Днес" на Радио Шумен в последния понеделник на октомври от 13 до 17 часа можете да проследите: - Защо излизат на символичен протест в Шумен полицаите? Какви са исканията им ще проследи Бесте Сабри; - "Ниските добиви при земеделските култури това лято ще се отразят на финансовото състояние на кооперациите", твърди председателят на..

публикувано на 26.10.20 в 11:29

Понеделник с "Оттука започва денят"

Започнете новата седмица в компанията на Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Кога и как ще бъде ремонтиран шуменският факултет на Националния военен университет? Какво е състоянието на спирките в Русе и защо жителите на града все по-често подават сигнали за нередности до общинската администрация? Как се прави изкуство по време на пандемия? Отговорите на..

публикувано на 25.10.20 в 17:08

Кой е най-добре преживяният един час?

Кой е най- добре преживяният един час, според вас. Това ще бъде въпросът в актуалната част на предаването на границата между лятното и зимното часово време. След 22 часа ще се опитаме да направим мост между поколенията с въпроса:“ Какво искате да предадете на децата и внуците си?“. Драгомир Симеонов и Мина Денева сме екипът на „Денят на совите“ в..

публикувано на 24.10.20 в 18:49

Оттука започва събота сутрин

“Силистра в моите мечти” е конкурсът за проекти, който ще направи града по-добро и по-красиво място за живеене. Как силистренци да се включат в него, ще ви разкажем в „Оттука започва денят“ в събота сутрин. Безшумно и скромно заради коронавируса жителите на Срацимир   отбелязаха 190 години от създаването на селото. В предаването ще ви предложим..

публикувано на 23.10.20 в 14:25

С програма „Днес“ в следобеда на 22 октомври

Кога и къде ще бъдат поставяни безплатните противогрипните ваксини за възрастните хора в Шумен? Защо се промениха критерии за отпускане на стипендии в част от шуменските училища? Какви решения взе общинският съвет в Русе по време на октомврийската си сесия? Задава ли се краят на САЩ и как се гласува за президент по пощата? Телефонно интервю с русенката..

публикувано на 22.10.20 в 12:44