Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Щура събота“ в следобеда на 1 август

Снимка: Кирил Панайотов

Над 700 състезатели от България, Чехия, Румъния, Турция и Финландия се включиха в най-голямото състезание по спортно ориентиране у нас. Проявата обаче се провежда без публика. Как високите температури и противоепидемичните мерки се отразиха на спортистите?

Награди по време на пандемия. Колко успешна бе първата част на 2020 г. за писателката Галена Върбева?

Шарен ли бе светът на спорта през седмицата?

Това са темите, за които ще говорим в "Щура събота". Изберете компанията на Стоян Стоянов и музикалната редакторка Драгомир Симеонов във времето от 15:00 до 18:00 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 21 септември

В последните дни на астрономическото лято, с мисли за идващата зима, търсим отговор на въпроса: Поскъпнаха ли дървата? Ще чуете какво казаха шуменци, на какви цени се предлага твърдото гориво в борсите и какво тревожи хората на прага на отоплителния сезон. Ще чуете какви възможности предлага на хората в силистренско 4-тото издание на Академия за..

публикувано на 19.09.20 в 20:51

Първото място в живота ви

В съботната вечер - на 19 септември, когато отброяваме последните часове до края на астрономическото лято, в самото начало на "Денят на совите" ще ви питаме - Какво остави лятото у вас? Може да споделите впечатления и вълнения от съботния ден, наситен със събития в Шумен. Ние ще ви направим съпричастни на Нощта на музеите. Отворени са до 23 часа и никога..

публикувано на 19.09.20 в 20:37

Оттука започва 19 септември

В събота сутрин в „Оттука започва денят“ преди старта на юбилейното издание на ралито „Стари столици“ ще ви кажем всичко важно около състезанието, което се открива в Шумен. Ако автомобилният адреналин ви идва в повече, имаме и друго предложение за съботния ден – нощта на музеите в Шумен и дните на отворени врати на музеите и галериите в Разград. Ако..

публикувано на 18.09.20 в 14:58

Интересно неделно утро с Радио Шумен

  Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ и на 20 септември! Ако желаете добро настроение в неделната сутрин ще го получите на вълните на Радио Шумен от 7 до 10 часа. Очакват ви интересни събеседници, ще ви отведем чрез ефира на красиви места, ще послушаме доста музика. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Венета..

публикувано на 18.09.20 в 09:57

За обезценените ценности

В деня, в който почитаме християнските добродетели, вечерното предаване на Радио Шумен ви поставя въпроса: Кои ценности подменихме или обезценихме? Защо духовното губи битката с материалното? Защо някои добродетели станаха демоде? В късната рубрика ще ви срещнем с едно талантлива млада дама от Разград - Патриция Колева ще ни разкаже за новата си песен "Да..

публикувано на 17.09.20 в 20:23

"Денят на совите" в сряда вечер

В какво сте най-добри? - това е въпросът, който ще отправим към вас в предаването "Денят на совите" като преди това ще ви разкажем в какво е най-добра майсторката на кукли Мария Робева. Освен в направата на кукли, разбира се, тя е най-добра в това да предизвиква усмивката и радотта на хората. Тя е майстор от Горна Оряховица, но в края на седмицата..

публикувано на 16.09.20 в 18:58

Приятно утро в четвъртък с Радио Шумен

  Всичко актуално и много музика в ефира на Радио Шумен от 6 до 10 часа. Добро утро, сутринта на 17 септември, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Розалина Райчева. В края на лятото и вълните на Радио Шумен – очаквано добра комбинация!

публикувано на 16.09.20 в 16:32