Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

144 оздравели в Разград

Снимка: Областна администрация - Разград

Област Разград е сред най-малко засегнатите от COVID-19 в страната. Това обяви на заседание на областния кризисен щаб за борба с коронавируса областният управител Гюнай Хюсмен, съобщават от администрацията. Според него, важни фактори са добрата координация и комуникация между институциите, както и усилията на щаба.

За актуалната епидемична обстановка за COVID-19  в областта д-р Анатолий Стойнов съобщи, че общият брой на заболелите от началото на епидемията е 173, като от тях са оздравели 144. Общо 15 са все още  активните случаи, като 6 са на домашно лечение, а останалите 9 са настанени в болница. Под карантина са 25 души.

Д-р Рени Кирякова от РЗИ обяви, че за последната седмица има само 2 нови случая. Представителите на инспекцията казаха още, че преди началото на учебната година е направена проверка на училищата в областта за това дали всички имат вътрешни тоалетни и топла вода. Констатирано е, че в 7 учебни заведения това не е така и ще се търсят варианти проблемът да бъде решен, защото хигиената е много важен фактор в борбата с болестта.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Грейна елхата в Разград

Грейнаха светлините на коледната елха в Разград. Лампичките на десетметровия смърч на площада пред Общинския културен център бяха включени от четирима ученици, постигнали призови места в различни конкурси през годината. На площада пристигна и Дядо Коледа. За доброто настроение на публиката се погрижиха децата от Градския мажоретен състав и..

публикувано на 05.12.20 в 07:20

27 нови случая в Разградско

Нови четири случая на починали след усложнения от коронавирусна инфекция са регистрирани в Разградска област за изминалото денонощие. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция. Двама от починалите са от Разград, по един от Исперих и село Острово. Общият брой на загубилите битката с болестта вече е 123. На 3 декември в..

публикувано на 04.12.20 в 14:07

Аварийни групи за зимата

20 безработни започват работа в аварийни групи в Разград и 11 села от 1 декември. Те ще са на 4-часов работен ден, а възнагражденията им са от републиканския бюджет. В задълженията им влиза и извършването на противоепидемични мерки – дезинфекция на кметства и други общински обекти. В Разград ангажираните в аварийни групи са петима, те..

публикувано на 03.12.20 в 12:05

Шанс за още четири двойки

Още 4 двойки ще получат финансово подпомагане от Община Разград за инвитро процедури. Това реши на свое заседание Постоянната комисия за финансово подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми. Съгласно правилника, всяка двойка може да получи до 2500 лева. От началото на годината комисията е одобрила 6 от общо 7 подадени заявления...

публикувано на 03.12.20 в 11:03

Обсъждат цената на водата

Жителите на Разград ще плащат най-висока цена на водата в страната от 1 януари. Това е заложено в предложение на Комисията за енергийно и водно регулиране, което ще бъде подложено на обществено обсъждане от 10 ч. Предвижда се услугата, предоставяна от „Водоснабдяване Дунав“, да поскъпне с 6%. Това означава, че от началото на следващата година..

публикувано на 03.12.20 в 08:57

Дарове от Германия

Пет тона подаръци за деца и възрастни в затруднено положение пристигнаха от Германия, съобщават от общинската администрация в Разград. Даренията са изпратени от немската фондация „Света Филомена“ по инициатива на сдружение „Одисея“. Част от подаръците са за потребителите на социални услуги за деца в община Разград и съседни общини от..

публикувано на 02.12.20 в 16:43

Шестима загубиха битката

31 нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 1 декември 2020 г. От тях 9 са в Разград, а в Исперих са 5. По 2 случая са установени в Духовец и Острово. По 1 са заболелите в Благоево, Дянково, Киченица, Кубрат, Беловец, Бисерци, Севар, Китанчево, Лъвино, Печеница, Средоселци, Лозница и Брестовене.  Вчера са починали 6..

публикувано на 02.12.20 в 14:11