Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Свободният пазар на ток и кампанията "Бъди войник" - в "Днес"

Снимка: БГНЕС

В предаването "Днес" на Радио Шумен в четвъртък, 8 октомври, от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Колко от фирмите в региона се включиха на свободния пазар на електрическа енергия и при какви условия? Какви са предимствата и рисковете търси Миглена Стоянова;

- За нов прием по схемата за държавна помощ за земеделски машини настояват овощари от Североизточна България. С Мирослав Черников от Съюза на дунавските овощари разговаря Айше Лятиф;

- От 14:30 часа е редовната ни радиоборса, с вашите кратки обяви и оферти;

- В Тутракан гостува Националната информационна кампания "Бъди войник", организирана от Министерството на отбраната. Има показ на военна техника и специално оборудване на сухопътните и военноморските сили. Темата следи Калина Грънчарова;

- "Пътека през времето" е озаглавена изложбата с живопис на проф. Димитър Чолаков, която се открива днес в търговищката Художествена галерия "Никола Маринов".

Музикални редактори са Бояна Петрова и Венета Стоянова, водещ на предаването "Днес" е Антоний Димов. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Приятни съботни часове с ,,Денят на совите"

   Срещу кои човешки качества трябва да се изобрети ваксина? Това е един от въпросите в съботното предаването ,,Денят на совите“ по Радио Шумен. В късната рубрика: За традициите в кулинарията ще говорим с д-р Мая Господинова. Три часа за музика и време за разговор с вас от 21 часа до полунощ. Водещ: Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален..

публикувано на 15.01.21 в 11:23

Оттука започва събота сутрин

Събота сутрин в „Оттука започва денят“ ще върнем часовниците сто години назад, за да се окажем в настоящето заедно със създателите на страницата в социалната мрежа „Ретро карантина“. Преди сто години хората са прилагали същите мерки, както сега, за да се преборят с пандемията от инфлуенца. Как се е ловила риба през годините – това пък ще разберем от..

публикувано на 15.01.21 в 10:05

Очакваме ви в "Денят на совите"

Почти всички семейства в Европа имат сходни проблеми, а конфликтните теми обикновено са свързани с възпитанието на децата, изразходването на семейния бюджет, съчетаването на работа и семеен живот. Това показват резултатите от проучване, проведено в 5 европейски страни. Как най-лесно се решават подобни конфликти? Това ще ви попитаме в първата..

публикувано на 14.01.21 в 19:14

Оттука започва 15 януари

В кои страни на Балканите вече се влиза без отрицателен ПСР-тест и къде продължават ограниченията в Европа? Разлики между двете ваксини, които пристигнаха у нас, за коя мярка е последният срок за кандидатстване 15 януари? Това ще научите в петъчното утро в "Оттука започва денят" и още: Рентабилно ли е общинско дружество да стопанисва ледена пързалка - ще..

публикувано на 14.01.21 в 17:35

"По първи петли" и грешките, които правим

Кои грешки допускате най-често? – това е въпросът, който задаваме в предаването „По първи петли“ на 15 януари. От 4.00 до 6.00 сутринта с вас ще са мизукалният редактор Пламена Бръчкова и водещата Людмила Борисова. Телефоните за вързка с предаването са 054 855 145 и 054 855 155.

публикувано на 14.01.21 в 15:12

"Днес" с темите на региона, България и света

В информационно-музикалното предаване "Днес" на Радио Шумен, във втората сряда на годината от 13 до 17 часа, можете да проследите: - Каква е пътната обстановка в Североизточна България? Отворени ли са проходите в страната? Какво е състоянието на язовир „Тича“ търси Айше Лятиф; - Цензура ли е спирането на акаунти в социалните мрежи ще чуем..

публикувано на 13.01.21 в 11:49

Уютно утро с Радио Шумен

Добро утро на 13 януари ви желае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“ по Радио Шумен. Както винаги – актуална информация и много музика. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Приятно е да започваме всеки нов ден заедно с вас. Да го направим и..

публикувано на 13.01.21 в 08:01