Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Три уникални живописни свята

Борис Димовски и Радой Ралин 1977 маслен пастел върху хартия 70 х 82 см частна собственост
Снимка: СГХГ

Три уникални живописни свята и послания от цветове и форми ще представим този четвъртък в предаването за култура „Без рамки“.

Чрез срещата ни с русенския художник Николай Бузов, който откри самостоятелната си изложба живопис в Русе „Дистанция“ и ни призовава да се вглеждаме в маските на хората – тези, които носим винаги и поддържат дистанцията помежду ни, а не онези, които ни наложи пандемията.

Чрез дълбока културна памет на живописеца от Силистра Вихрен Иванов,чиято изложба ще бъде открита следобед този четвъртък.

Чрез гласа и спомена за големия карикатурист Борис Димовски, от чието рождение стават 95 години. Човекът, който следва сентенцията „ Когато целта е сбъркана, пътят не е виновен“ и е един от малкото, както казва за него Радичков, който излъчва тишина.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Щура събота на 27 ноември

Мис България 2021 - шуменката Сара Младенова в първото си интервю след като за завърна в родния град. За пътя към короната, успехите във фехтовката, плановете и мечтите. Ще чуем и хореографът на спектакъла "Мис България" Сабин Асенов, който има голям принос в успешния път на Сара в модните среди. Какво да правим с изпраните пари /в прекия смисъл на..

публикувано на 27.11.21 в 14:45

Оттука започва 27 ноември

За забравените приложения на билките и коя за какво да използваме – това ще научим в събота сутрин в предаването „Оттука започва денят“. На 27 ноември в Русе ще започне изграждането на първия градски микропарк, какво е точно това, ще ви кажем още в предаването. Ще разгледаме заедно и атрактивния аквариум на входа на детския отдел на Регионалната..

публикувано на 26.11.21 в 14:22

С ,,Денят на совите" от 21 часа до полунощ и в сряда

  Как разчитаме сигналите, които ни дава животът? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ тази вечер. В късната рубрика ще ви срещнем с поетесата и бивш зам. министър Надежда Захариева. С нея ще говорим за това колко често реалността се разминава от мечтите? Бъдете с Радио Шумен от 21 до полунощ с екипа: водещ - Жулиета Герова,..

публикувано на 24.11.21 в 18:04

Оттука започва 24 ноември

Притихнало и със сведена глава ще започне утрото на 24 ноември, денят е обявен за траурен след жертвите на двете трагедии – на пожара в дом за възрастни в село Рояк и на тежката катастрофа на автобус на магистрала „Струма“. Заедно ще бъдем веднага след новините в седем в предаването „Оттука започва денят“ в ефира на Радио Шумен. Ще добавим още..

публикувано на 23.11.21 в 15:05

Оттука започва 23 ноември

В утрото от втория ден на седмицата, припомняме с какви прегледи трябва да се следи мъжкото и женското здраве. Каква подкрепа оказва на бездомниците и хората на улицата БЧК в Русе, на колко от тях могат да осигурят храна, ще има ли баня и в кои русенски селища Кризисните центрове са готови да посрещнат бедстващи? Антоанета Ябанозова с подробностите...

публикувано на 22.11.21 в 16:28

„Днес“ в следобеда на 22 ноември

Как социологът доц. Антоний Гълъбов разчита ниската избирателна активност на президентския балотаж?  Защо в неделя вотът на българите в Турция бе по-слаб от този преди седмица? Възможно ли е мемориалният комплекс "Създатели на българската държава" да спечели отличие в годишните награди за туризъм? Как през ноември се популяризира..

публикувано на 22.11.21 в 12:10

И в понеделник с Радио Шумен от сутринта

  Полезно и приятно утро на 22 ноември с Радио Шумен! Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио..

публикувано на 20.11.21 в 12:51