Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Днес" с темите на региона и света

Снимка: БГНЕС

В предаването "Днес" на Радио Шумен във втория петък на годината от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Защо заради пандемията от COVID-19 много граждани пропуснаха задължителните си ваксинации? Как може да се провери кога подлежим на имунизация ще коментира доктор Марин Йовов, секретар на РЗИ Търговище в интервю на Мина Денева;

- Какви са услугите, предоставяни в Центъра за ранно детско развитие в Шумен и какви са крайните срокове за записване на деца с увреждания ще чуем от Катя Крумова, ръководител на Центъра. С нея разговаря Росица Арабаджиева;

- Как се стигна до щурма срещу Капитолия, каква е ролята на американския президент в това, в опасност ли е демокрацията в САЩ, заплашени ли са мигрантите и хората от българската общност там от ескалация на напрежението, провокирана от привърженици на Тръмп ще чуем от Вал Кьосовски, китарист от култовата рок пънк етно сиатълска банда Kultur Shock;

- Този уикенд е последният за групов лов на дива свиня в България. Какъв е ловният сезон и какви дейности по опазване на дивеча предприемат ловците търси Миглена Стоянова в разговор с Васил Василев, член на управителния съвет на Националното сдружение на ловците и риболовците;

- Новият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас и планът на футболния клуб за зимната подготовка представят днес. По темата работи Десислава Спирдонова.

Музикални редактори са Данаил Денчев и Драгомир Симеонов, водещ е Антоний Димов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Приятно съботно утро с Радио Шумен

  Бъдете и на 17 април с предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа екипът, който   ще е с вас: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Пламена Бръчкова. Много музика и интересни теми в съботната утрин. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Да посрещнем деня заедно!

публикувано на 16.04.21 в 10:12

Кое ви носи спокойствие?

Какво предвиждате за парламента? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“ в деня, в който започна работа 45-тото Народно събрание на България. В късната рубрика- интервю с психотерапевта д-р Пламен Димитров за кризата на психичното здраве в България, предизвикана от пандемията КОВИД-19. А въпросът ще бъде: Кое ви носи..

публикувано на 15.04.21 в 19:37

И на 15 април с Радио Шумен от сутринта

  Посрещнете четвъртъка с Радио Шумен. Прекрасна комбинация за приятно събуждане с предаването ,,Оттука започва денят“. Всичко актуално и много музика от 7 до 10 часа. Бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 14.04.21 в 12:50
Пролет

Коя е най-хубавата пролет в живота ви?

Централната избирателна комисия обяви разпределението на мандатите между шестте политически формации, които влизат в следващото Народно събрание. За какво да внимават новоизбраните депутати? Това ще бъде въпросът към вас в актуалната част на предаването. След 22 часа ви предлагам възможност за сладки спомени и мечти с въпроса: Коя е..

публикувано на 09.04.21 в 18:49

Оттука започва 10 април

В Световния ден на хомеопатията – 10 април, в „Оттука започва денят“ ще ви предложим да чуете каква е историята на тази алтернатива на традиционната медицина и кога и при какви ситуации помагат хомеопатите. Ще говорим и за красотата на цветята през пролетта и лятото и какви изненади в разкрасяването на Разград подготвят от общинското предприятие..

публикувано на 09.04.21 в 15:09

Погледнете към небето в Деня на космонавтиката!

На 12 април – празникът на авиацията и космонавтиката започнете деня с Радио Шумен. Ще разберем заедно каква е атмосферата в едно от големите шуменски училища, където отново започва присъственото обучение. Ще отидем до Русе, за да научим как градът ще бъде почистен преди Великденските празници. Ще ви разкажем и за един онлайн конкурс посветен на..

публикувано на 08.04.21 в 16:37

Оттука започва 6 април

Забавачка в службата. 105 фирми и институции у нас спечелиха финансиране по проекти, свързани с изграждане на детски кът за децата на служителите си. Община Смядово е една от общините у нас, която ще предлага иновативната услуга, за проблемите, които ще решава,  ще научите след 8 часа в утрото на 6 април. По-късно ще разберем как Община Русе постигна..

публикувано на 05.04.21 в 17:08