Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Днес" с темите на региона и света

Снимка: БГНЕС

В предаването "Днес" на Радио Шумен във втория петък на годината от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Защо заради пандемията от COVID-19 много граждани пропуснаха задължителните си ваксинации? Как може да се провери кога подлежим на имунизация ще коментира доктор Марин Йовов, секретар на РЗИ Търговище в интервю на Мина Денева;

- Какви са услугите, предоставяни в Центъра за ранно детско развитие в Шумен и какви са крайните срокове за записване на деца с увреждания ще чуем от Катя Крумова, ръководител на Центъра. С нея разговаря Росица Арабаджиева;

- Как се стигна до щурма срещу Капитолия, каква е ролята на американския президент в това, в опасност ли е демокрацията в САЩ, заплашени ли са мигрантите и хората от българската общност там от ескалация на напрежението, провокирана от привърженици на Тръмп ще чуем от Вал Кьосовски, китарист от култовата рок пънк етно сиатълска банда Kultur Shock;

- Този уикенд е последният за групов лов на дива свиня в България. Какъв е ловният сезон и какви дейности по опазване на дивеча предприемат ловците търси Миглена Стоянова в разговор с Васил Василев, член на управителния съвет на Националното сдружение на ловците и риболовците;

- Новият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас и планът на футболния клуб за зимната подготовка представят днес. По темата работи Десислава Спирдонова.

Музикални редактори са Данаил Денчев и Драгомир Симеонов, водещ е Антоний Димов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Щура събота“ в следобеда на 24 юли

Стотици битки се разиграват днес в Арена Шумен. Залата е домакин на най-големия турнир по шахмат в България за тази година. Каква е атмосферата по време на състезанието? Това ще чуем от Антоний Димов.  Как започна Първият кръг от Националния шампионат по Водомоторен спорт за Купата на Община Тутракан, който се провежда в крайдунавския град?..

публикувано на 24.07.21 в 14:56

Оттука започва събота сутрин

В „Оттука започва денят“ в събота сутрин ще ви кажем как ще премине състезанието за националната купа по ускорен шах и блиц „Мемориал Стоян Иванов“, на което Шумен е домакин. Ще ви запознаем и с Николинка Ангелова, майстор на капанската шевица, която е предложението на Разградска област за попълване на Националната система „Живи човешки..

публикувано на 23.07.21 в 09:14

Започнете 22 юли с Радио Шумен

  Лятно утро, Радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“. Приятна комбинация от музика и актуални вести. Усетете това удоволствие от 7 до 10 часа с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 21.07.21 в 11:09

Оттука започва 21 юли

Ако все още не си припявате „Барът е до морето и морето е до бара“ на морския бряг, то в „Оттука започва денят“ в сряда сутрин ще ви предложим да усетите прохладата от басейните в градска среда – какви са условията, състоянието и какви проверки вече са минали басейните в Шумен, е една от темите в утрото на 21 юли. Не изхвърляйте алуминиевите кенчета..

публикувано на 20.07.21 в 15:06

Кой e светлият пример в живота ви?

Ще съставят ли правителство или наесен ще има нови парламентарни избори? Това ще бъде въпросът в актуалната част на последното за този сезон предаване „Денят на совите“. По повод 184 години от рождението на Васил Левски въпросът ще бъде: Кой e светлият пример в живота ви? Диана Лазарова и Мина Денева сме екипът в студиото и ви очакваме на..

публикувано на 18.07.21 в 18:57

Приятна събота вечер с ,,Денят на совите"

   Оптимисти или песимисти сте? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в събота вечерта. В късната рубрика ще ви предложим разговор с оперетната певица Бони Милчева за промените в живота, които го правят по-шарен и ти се иска все-повече да го живееш пълноценно. Бъдете с Радио Шумен от 21 до полунощ и с екипа: Жулиета Герова и..

публикувано на 16.07.21 в 11:17

С Радио Шумен от рано в петък

   С предаването ,,Оттука започва денят“ и в петък сутринта. Радио Шумен, музика и актуални вести - усетете това удоволствие от 7 до 10 часа с екипа. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 15.07.21 в 15:14