Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Каква е ползата от споровете?

Празнувате ли днес и какво?Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ на 9 май. Във втората част ще чуете разговор с композитора Хайгашод Агасян за празниците, загубите и нуждата от духовност. А въпросът, с който искам да ви провокирам е: Каква е ползата от споровете? Петромил Кулев и Мина Денева сме екипът в студиото.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Приятно начало на петъчния ден с Радио Шумен

  В утрото на 25 юни бъдете с Радио Шумен! Както винаги - музика и актуални вести в предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 24.06.21 в 14:20

В „Денят на совите“ на 23-ти юни:

Ще противопоставяме новото на старото с въпроса: Кога старото е по-ценно от новото или обратното? А повод за това е темата на късната рубрика. В нея ще ви разкажем за старите гори и огромните усилия, които се полагат в света, в Европа и в България те да бъдат съхранени. Но преди това между 21,00 и 22,00 ще обобщим кои от събитията и новините от 23-ти юни..

публикувано на 23.06.21 в 19:15

Оттука започва 24 юни

В утрото на Еньовден отново ще сме заедно в ефира на Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят“. Как шуменци спазиха традициите и посрещнаха изгрева на слънцето на Шуменското плато ще чуете в четвъртък сутрин. Освен това ще разберем кога и как ще се реши проблемът с трафика на тирове в Русе към Дунав мост. 23 юни се оказва и денят за..

публикувано на 23.06.21 в 16:09

Оттука започва 22 юни

В „Оттука започва денят“ във вторник сутрин ще разберем докога ВиК дружеството в Шумен трябва да възстанови разкопаните заради ремонти участъци по улиците, след като ги запълни с камъни, които при всеки по-силен дъжд се разнасят по целите пътни платна. За зеленчуците и плодовете родно производство и вноса ще говорим също в утрото на 22 юни...

публикувано на 21.06.21 в 15:17
Посрещане на тацова формация

„Днес“ в следобеда на 16 юни

Ще бъде ли изграден огромен християнски кръст на Шуменското плато след като предложението стига за втори път до Общинския съвет в Шумен?  Създава ли предпоставки за тежки катастрофи магазинчето по главния път до село Радко Димитриево? Проверката е по слушателски сигнал. Ще успее ли шуменският танцов състав „Луди млади“ да замине за Световното..

публикувано на 21.06.21 в 12:19

Докосващи теми във вторник вечерта по Радио Шумен

  Кои са истините за живота, щастието и любовта, които научаваме твърде късно? Това е една от темите в ,,Денят на совите“ във вторник вечерта. В късната рубрика ще може да чуете спомени, съхранени в архива на предаването. Бъдете с Радио Шумен от 21 до полунощ и с екипа: Жулиета Герова и Петромил Кулев.

публикувано на 20.06.21 в 11:31

Кога и на кого давате втори шанс?

Независими ли са артистите, които участват в предизборни концерти? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“ в разгара на поредната кампания. Във втората част на предаването на Черешова задушница ще си припомним гласовете на част от събеседниците на Радио Шумен, които вече не са между нас. А въпросът след 22 часа ще бъде: кога и..

публикувано на 19.06.21 в 19:23