Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Щура събота на 27 ноември

Мис България 2021 - шуменката Сара Младенова в първото си интервю след като за завърна в родния град. За пътя към короната, успехите във фехтовката, плановете и мечтите. Ще чуем и хореографът на спектакъла "Мис България" Сабин Асенов, който има голям принос в успешния път на Сара в модните среди.

Какво да правим с изпраните пари /в прекия смисъл на думата/, ако са повредени и негодни за употреба? Над 35 млн. броя негодни банкноти е отделила централната ни банка през 2020 г. Къде можем да върнем похабени или скъсани банкноти и дори ръждасяли монети?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Как в офиса или в апартамента можем да отглеждаме зелени култури в мини градски градини- за иновацията разказва Константин Узунов от Фондация „Приложни изследвания“ – първа малка крачка към развитие на градското земеделие.

Как се е зародила зад океана традицията да се закачат обувки по жиците? Какво означава това у нас?

64 години Златен фонд на БНР отбелязваме в този ден . От фонда на Радио Шумен ще припомним какъв президент си пожелаха преди 5 години пациенти от Психиатричната болница в Царевброд – репортаж. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Интересен понеделник с Радио Шумен

  Нова седмица, нов месец и ефира на Радио Шумен – приятна комбинация за началото на новия ден. Бъдете с  предаването ,,Оттука започва денят“. То стартира след новините в 6 часа и продължава до 10. Всичко важно и актуално ще съчетаем с много музика. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на втори октомври: водещ – Жулиета Герова,..

публикувано на 29.09.23 в 11:07

Шевиците на живота

Какви са плодовете, които искате да наберете в живота си? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ в есенния 28 септември. В късната рубрикаще ви срещнем с Мария Гергова, която превърна в професия хобито си да рисува шевици върху стъкло. А въпросът към вас ще бъде: Кои са личните избори, които са променяли пътя ви? Пламена..

публикувано на 28.09.23 в 18:39

И в петък с Радио Шумен

  Приятно утро с Радио Шумен и в петък! Очакват ви много музика и актуални теми в предаването ,,Оттука започва денят“. То стартира след новините в 6 часа и продължава до 10. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на новия ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Андриян Христов. Може да ни слушате и онлайн от сайта..

публикувано на 28.09.23 в 15:30

Интересна сряда с Радио Шумен

  Очаква ви много  музика и актуални теми в предаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен. То стартира след новините в 6 часа и продължава до 10. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на новия ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Диана Лазарова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 26.09.23 в 15:39

В петък с ,,По първи петли" от Радио Шумен

   С надежда и вяра за един нов хубав ден бъдете с  предаването ,,По  първи петли“! Н а 22 септември то ще се излъчи по програма ,,Хоризонт“ от студио едно на Радио Шумен. Пожеланията за приятни два часа   са от екипа на предаването: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Бояна Петрова. Бъдете независими и със свободен..

публикувано на 21.09.23 в 11:44

И на празника с Радио Шумен

   Да посрещнем празничното утро на 22 септември с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Бояна Петрова. Интересните теми и покани за актуални събития ще придружим с много музика. Може да ни слушате и онлайн от..

публикувано на 21.09.23 в 11:39

Приятно начало на новия ден

  Сряда и ефирът на Радио Шумен – приятна комбинация за началото на един нов ден. Бъдете с  предаването ,,Оттука започва денят“. То стартира след новините в 6 часа и продължава до 10. Всичко важно и актуално ще съчетаем с много музика. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 20 септември: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и..

публикувано на 18.09.23 в 16:17