Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Съботна вечер с Радио Шумен

   Какво прави живота ви интересен? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в събота вечерта. В късната рубрика ви очаква среща с вокалния педагог от Търговище Десислава Станкова. Разговор за зареждащите я положително неща в ежедневието, за невидимата за очите красота и за всичко, което ни прави по-силни, за да живеем пълноценно. Ще ви очакваме в ефира на Радио Шумен от 21 часа до полунощ. Водещ ще е Жулиета Герова, Звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С ,,По първи петли" и Радио Шумен в петък

  Бъдете в петък с предаването ,,По първи петли“ още в 4 часа през нощта. То се излъчва от студио едно на Радио Шумен по програма ,,Хоризонт“. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на новия ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Славчо Славчев. До 6 часа на 27 май – много музика, интересни теми и събеседници! Да..

публикувано на 26.05.22 в 13:56

„Днес“ в следобеда на 26 май

Защо изключиха съветника Камен Андонов от групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Шумен? Какви решения взеха "старейшините" по време на майското си редовно заседание? Как премина посещението на министъра на иновациите Даниел Лорер в шуменския алуминиев завод? Да останеш върху науката - като петно. Как случаят "Венелин Терзиев" отеква в академичните среди?..

публикувано на 26.05.22 в 12:45

В сряда вечерта с Радио Шумен

   Колко и какви мечти от ученическите си години сбъднахте? Това е един от въпросите в предаването ,,Денят на совите“ в сряда вечерта. В късната рубрика, докато днешните абитуриенти празнуват, очаквайте срещата със събеседници, били абитуриенти в средата на миналия век - рокли от тафта, трандафори и бал в залата на ТКЗС-то. Водещ на предаването..

публикувано на 25.05.22 в 18:09

Честит 24 май от Радио Шумен

  Честит 24 май -  Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. И на празника бъдете, след новините в 7 часа, с предаването ,,Оттука започва денят“. До 10 часа в ефира на Радио Шумен – само българска музика, актуални и важни теми. Приятно начало на новия ден ще ви предложи екипът:..

публикувано на 24.05.22 в 08:09

Оттука започва 25 май

В сряда, в ефирното събуждане с Радио Шумен, ще споделим съветите на НАП и Инспекцията на труда  против плащането в плик, на старта на активния туристически и земеделски сезон. За новите промени в Закона за защита на потребителите, които влизат в сила от 28 май ще ни каже Богомил Николов от "Активни потребители". Ще може ли..

публикувано на 23.05.22 в 15:22

„Днес“ в следобеда на 23 май

Промени ли навиците на редовните кръводарители пандемията от Covid-19? Поставяме въпроса в един от световните дни, призоваващи за даряване на кръв, с която всеки ден се спасяват животи. Какви са политическите реакции към анонса за антикризисните мерки и какви политически ефекти се очакват от приемането на актуализацията на бюджета? Отговорите..

публикувано на 23.05.22 в 13:33

За кого бихте влезли в огъня?

За кого бихте влезли в огъня? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ на нестинарския празник. В късната рубрика ще чуете интервю с Маринка Чанева от Шумен- носител на специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители в Националния конкурс "Учител на годината". А въпросът към вас ще бъде: Кога сте си..

публикувано на 21.05.22 в 18:43