Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болница на кръстопът

2
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Болницата в Кубрат продължава да е празна сграда, която трупа разходи за отопление и осветление. Това каза за Радио Шумен Мариян Петров от Сдружение „Потомци на Дуло“. Той беше един от организаторите на протеста в началото на декември, след решението на Общинския съвет да не поднови договора на дългогодишния управител на лечебното заведение Павлина Мичева. 

По думите на Мариян Петров в момента работят само COVID отделението, рентгенът и лабораторията. Не е преодолян кадровият дефицит след напускането на повече от 12 лекари, подали оставка в знак на несъгласие със смяната на ръководството. 

Нещата не се случват и няма как да стане, когато няма лекуващи лекари и договори със Здравната каса. Останали са само няколко медицински сестри и санитарки. Нямам идея как се финансира сега болницата, заяви още Мариян Петров.

Временният управител на кубратската болница д-р Леман Балканджиева заяви, че работата на здравното завадение се възстановява поетапно. В момента работят COVID секторът във вътрешно отделение, рентгенът и лабораторията. Изпълняват се и зелени коридори за ваксинация. Внесени са документи за отварянето на хирургическото отделение, има сключен договор с педиатър, продължават усилията за привличане на медици. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

МБАЛ - Кубрат

Граждани и медици на протест

Лекари, които са напуснали болницата в град Кубрат, медицински персонал и граждани протестираха днес в подкрепа на здравното заведение. Искането е Общинският съвет да преразгледа решението си, с което назначава нов управител на МБАЛ - Кубрат и до..

публикувано на 06.12.21 в 14:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още двама с фалшив ТЕЛК

Двама фалшиви пенсионери са разкрити в Цар Калоян, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Нарушенията са установени при разследване на служители от Икономическа полиция. Установено е, че от януари 2007 г. до момента..

публикувано на 26.04.24 в 11:56

Разкриха домашна наркооранжерия

Съоръжение за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха  криминалисти от Областната дирекция на МВР – Разград. Операцията е проведена на територията на Районното управление – Исперих. В хода на образувано досъдебно производство е претърсен..

публикувано на 26.04.24 в 11:37

Договори за милиони

Договор за реализиране на три проекта на община Разград подписа кметът Добрин Добрев с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  С малко над 1 милион лева от държавния бюджет ще бъде направено проектиране за основен ремонт на градската..

публикувано на 24.04.24 в 16:14

Запрашеност само ден

Само едно превишение на фините прахови частици е отчетено в Разград при първото за годината планово измерване на качеството на въздуха. Това съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе.  Отклонения от нормите е имало на 1 април...

публикувано на 24.04.24 в 15:48

Удари с дървена сопа

37-годишен мъж е задържан в РУ-Кубрат за извършено домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Около 15:30 часа на 23 април от Филиала по спешна медицинска помощ-Кубрат е получен сигнал, че са приели 27-годишна жена с разкъсно-контузна..

публикувано на 24.04.24 в 11:12

Обновен храм отвори врати

Официалното откриване на обновения храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Кубрат е днес. Тържественото богослужение извърши Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум. Църквата е основно ремонтирана със средства по Програмата за..

публикувано на 21.04.24 в 08:53

Ориентиране с кауза

Състезание по ориентиране с благотворителна цел ще се проведе днес, на 21 април, в местността "Балеу" край разградското  в село Дряновец. Това е поредната инициатива в подкрепа на разградчаните Ангел Героев и Пламен Кулов, които се борят с онкологични..

публикувано на 21.04.24 в 08:29