Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Болница на кръстопът

2
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Болницата в Кубрат продължава да е празна сграда, която трупа разходи за отопление и осветление. Това каза за Радио Шумен Мариян Петров от Сдружение „Потомци на Дуло“. Той беше един от организаторите на протеста в началото на декември, след решението на Общинския съвет да не поднови договора на дългогодишния управител на лечебното заведение Павлина Мичева. 

По думите на Мариян Петров в момента работят само COVID отделението, рентгенът и лабораторията. Не е преодолян кадровият дефицит след напускането на повече от 12 лекари, подали оставка в знак на несъгласие със смяната на ръководството. 

Нещата не се случват и няма как да стане, когато няма лекуващи лекари и договори със Здравната каса. Останали са само няколко медицински сестри и санитарки. Нямам идея как се финансира сега болницата, заяви още Мариян Петров.

Временният управител на кубратската болница д-р Леман Балканджиева заяви, че работата на здравното завадение се възстановява поетапно. В момента работят COVID секторът във вътрешно отделение, рентгенът и лабораторията. Изпълняват се и зелени коридори за ваксинация. Внесени са документи за отварянето на хирургическото отделение, има сключен договор с педиатър, продължават усилията за привличане на медици. 

Галерия

Свързани новини

МБАЛ - Кубрат

Граждани и медици на протест

Лекари, които са напуснали болницата в град Кубрат, медицински персонал и граждани протестираха днес в подкрепа на здравното заведение. Искането е Общинският съвет да преразгледа решението си, с което назначава нов управител на МБАЛ - Кубрат и до..

публикувано на 06.12.21 в 14:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пореден вандализъм

Дни след обновяването на цветната украса на моста до "Български пощи" в Разград вандали изпочупиха саксиите с цветя, поставени по парапетите на моста. Това съобщават от местната администрация.  Всички 12 саксии са извадени от металните съоръжения, в..

публикувано на 25.05.22 в 10:36

Полицията удари ментетата

Стоки с лога на известни търговски марки, продавани без правно основание, са иззети от полицейски служители в Разград. Специализираната полицейска операция е проведена от 17 до 19 май на територията на Разградска област. Проверени са 52 магазина и..

публикувано на 20.05.22 в 14:17

5 тона гуми за рециклиране

Първият камион с над 5 тона стари гуми от Разград потегли към завод за рециклиране. По договор специализираната фирма приема и предава за оползотворяване излезли от употреба губи от леки и товарни моторни превозни средства. Интензивното..

публикувано на 20.05.22 в 13:56
Разград

Търсят най-красивата градина

Започва 12-тото издание на конкурса „Да на красотата“, който се организира от Община Разград и Федерацията на жените. И тази година конкурсът ще е в разделите за най-добре зацветен двор, най-добре поддържан балкон, най-добре зацветен двор на фирма,..

публикувано на 19.05.22 в 10:31

Ден на предизвикателството

Деня на предизвикателството отбелязват днес в Разград. Инициативата е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ и се организира вече над две десетилетия от Общината в партньорство с местни спортни клубове и организации...

публикувано на 19.05.22 в 09:48

Ало измамниците в атака

Зачестиха случаите на анонимни обаждания по телефон, с които измамници опитват да получат пари от наивни хора, информира разградската полиция. Вече са регистрирани 7 опити за измама в Разград и един в Исперих. Повтарят се познати схеми, свързани с..

публикувано на 18.05.22 в 10:02

Награди за отличници

Грамоти за отличен успех и постигнати високи резултати на олимпиади получиха от заместник-кмета на Община Разград Хабибе Расим 15 зрелостници. Шестима от тях завършват ППМГ ”Акад. Н. Обрешков”: Петър Йорданов Петров, Павел Ангелов Дамянов, Ася..

публикувано на 18.05.22 в 09:29