Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Откриха "Танцът на българина"

Шестнайсет състава ще участват в Националния танцов фестивал „Танцът на българина“ в силистренското село Калипетрово. Второто издание на феста ще се състои на стадион "Раковски".

Организаторите на фестивала от народното читалище „Пробуда-1940“ в Калипетрово съобщават, че ще има специални награди, едната от които – за най-емоционално изпълнение. Тя ще бъде връчена от кмета на Община Силистра - Юлиян Найденов.
По публикацията работи: Росица Арабаджиева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поезия сред старините

Избрани произведения на преславски поети четат на открито посетителите на археологически музей „Велики Преслав”. Стиховете са отпечатани върху специален носител и са монтирани на табло при алеята в парка на музея, под наслов „Поетите на Велики Преслав”. Сред авторите са известните мастни майстори на словото Христо Тонев, Радка Костадинова,..

публикувано на 16.08.22 в 10:09
Регионална библиотека

Песни от Юрдан Николов Слепия

„Сборник от стари народни песни, записани в селата на Силистренско“, ще бъде представен в Регионалната билиотека „Партений Павлович“ от 17:30 часа. В песнопойката са включени текстове, записани след Освобождението от Юрдан Николов Слепия Калипетренец, заяви за Радио Шумен журналистът и изследовател Йордан Георгиев. Сборникът ще бъде коментиран в..

публикувано на 10.08.22 в 14:30

"Moon Music Festival" в Кочово

Поредното издание на "Moon Music Festival" в село Кочово започва в петък. На сцената във двата фестивални дни във великопреславското село ще свирят PIF, Иван Гатев от Контрол, Алек Кирев, КусКус, Pizzza, ОрендЪ, Никеца, Мартист и LSDD, кактко и певческа група "Извор". "Началото на фестивала е от 19:00 часа в петък. Вратите ще са отворени от 18:00..

публикувано на 04.08.22 в 09:49

Концерт в библиотеката

Концерт на сопраното Теми Рафаелова и клавирния изпълнител Янко Маринов ще има в четвъртък от 17:30 в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“.  Рафаелова е пяла на оперните сцени в Австрия, Германия, Унгария, Холандия, Чехия, Испания, както и в Софийската опера и балет. Възпитаничка е на НУИ "Панайот Пипков" в Плевен, на НМУ "Проф. Панчо..

публикувано на 03.08.22 в 13:32

Театърът търси доброволци

Обява за набирането на доброволци публикува в профила си във Фейсбук шуменският театър. От текста става ясно, че се търсят помощници за ремонта през август. За всеки от доброволците, които ще се включат в реновирането на вътрешните пространства, шуменският театър ще осигури специална карта за посещения на спектакли, обяви за Радио Шумен Илия Виделинов,..

публикувано на 01.08.22 в 16:40

Горски графити в Шумен

Проектът „Горски графити“ на Джоана Дахабре, който има за цел да обедини графити изкуството и екологията, се реализира и в Шумен. От вчера в градинката между драматичния театър и Художествената галерия в града творят Джоана Дахабре и Евтим Топалов. Чуйте репортаж на Юриета Иванова, която се срещна с младежите по време на творческата им дейност...

публикувано на 29.07.22 в 09:32
Сградата на Драматичния театър в Търговище

Семейството - тема за новия сезон

"Предизвикателен творчески сезон изпраща екипът на Драматичен театър  Търговище", заяви за Радио Шумен Денислав Янев, режисьор и заместник-директор на сценичната институция. Пет нови заглавия са представени на публиката. Три от тях се реализират за първи път в България.  Припомняме, че през изминалия сезон драматичният театър в Търговище въведе..

публикувано на 28.07.22 в 09:57