Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Днес“ в следобеда на 28 юли

Снимка: Община Шумен

Какви решения взеха по време на юлската си сесия общинските съветници на Шумен? 

БСП върна на президента неизпълнен третия мандат, това води до нов служебен кабинет, разпускане на Народното събрание в кратък срок и предсрочни парламентарни избори наесен. Какви ще са партийните цели и какви предизборни и следизборни коалирания са възможни? Очакваме прогнозите на политолога Марио Русинов.

Инвестиции под въпрос в Дулово? Докладната за продажба на 8 имота на "Каолин" ЕАД отново скара общинските съветници в Дулово. Дружеството има намерение да инвестира 80 млн. евро за нов завод за силициев пясък в Дулово, а имотите ще бъдат използвани за изграждане на транспортна лента за пренос на суровината, която ще се добива от инвеститора до завода в Дулово. Защо докладната не получи зелена светлина от съветниците?

Защо синдикатите се обявиха срещу идеята за допълнителни учебни дни при учениците от 5 и 6 клас? Интервю с д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“.

Това са част от темите в следобедната програма на Радио Шумен. Тя продължава от 13:00 до 16:00 ч. Изберете компанията на музикалния редактор Славчо Славчев, репортерите на медията и водещия Стоян Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

С ,,Денят на совите" в четвъртък

   Кои са вашите уроци за успех? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“. В късната рубрика ще ви срещнем с пианиста и учител Боян Балев, който тази вечер изнесе самостоятелен концерт в родния си град Омуртаг. Екипът тази вечер: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Андриан Христов. Може да ни слушате и..

публикувано на 25.04.24 в 19:31

Цветно неделно утро с Радио Шумен

  Да посрещнем заедно и 28 април с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Ще ви отведем в различни места от Североизтока. Интересните теми ще придружим с много музика. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален..

публикувано на 25.04.24 в 18:11

Хубаво утро с Радио Шумен

Бъдете със сутрешния екип на Радио Шумен - Пламена Бръчкова и Цветелина Георгиева. В утрото днес, в рубриката ни "Евранет плюс", ще засегнем темата с абортите. Не във всички европейски страни законите са толкова либерални като в България.  В 8,30 часа е Трудовата ни борса от Силистра. Ще ви разкажем и за най-голямото основно училище в..

публикувано на 25.04.24 в 05:50

Следобед с "Днес" на 23 април

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков е на посещение в Шумен. Националната кампания за профилактика на рак на деберлото черво набира скорост. Правилата за безопасност на труда отново са на фокус. Решаване на криза с въоръжен мъж и заложници демонстрират от полицията в Шумен. Животът в село Климент е едновременно спокоен и..

публикувано на 23.04.24 в 12:16

„Днес“ в следобеда на 22 април

Как започна раздаването на хранителни помощи от БЧК в Шумен, кой има право на тях, докога продължава кампанията и знаят ли хората къде е изместен пунктът на благотворителната организация в Шумен? Как се представи шуменският отбор в Международния турнир по информатика за напреднали "Джон Атанасов"? Има ли регистрирани случаи на коклюш в..

публикувано на 22.04.24 в 12:00

Неделно утро с Радио Шумен

Имайте приятно неделно утро с екипа на Радио Шумен днес - Бояна Петрова и Цветелина Георгиева. Бъдете с нас от 07 до 10 часа. В предаването "Оттука започва денят" ще чуете поредната увлекателна приказка за вярата на отец Николай. Интересният пример "от блудница до праведница" в петата неделя от Великия пост е с Мария Египетска. Ще научите как е възроден..

публикувано на 21.04.24 в 06:30

Съботно утро с Радио Шумен

  Да посрещнем заедно и 20 април с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Интересните теми ще придружим с много музика. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова.

публикувано на 20.04.24 в 07:12