Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 области в региона са без новозаразени

Четири нови случая на COVID-19 има в петте области на Североизточна България в района на Радио Шумен за последните 24 часа. Най-много новозаразени са отчетени в Силистренско - трима. На територията на областите Разград, Търговище и Шумен няма положителни проби.

Новите случаи на коронавирус в цялата страна през последното денонощие са 46. Няма починали със заразата, сочат данните от Единния информационен портал. Направени са 589 теста. Под 8 процента от пробите са положителни. 


По публикацията работи: Антоний Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДПС обяви листите си за изборите

ДПС регистрира листите с кандидати за народни представители и представители в Европейския парламент на Деня на храбростта - 6 май.  Айсел Руфад ще води листата на Движението за права и свободи в Шумен на предсрочните парламентарни избори на 9 юни.  Втори е Хамид Хамид, следват Йозлям Джевдет, Айсел Мустафова, Гьокхан Реджеб, Рафет Исмаилов, Тиджел..

публикувано на 06.05.24 в 16:16
храм-паметник „Александър Невски“

Светли понеделник

Днес отбелязваме Светли понеделник – началото на Светлата седмица и втория ден на Великден. Нарича се Светла, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. В църковния календар всеки от дните от понеделник до неделя след Великден е записан като Светъл, славят се Божията майка и Светите апостоли, славим и честваме Христовото..

публикувано на 06.05.24 в 08:50

Седмицата започва със слънце

7 градуса е измерената в 6:00 ч. тази сутрин температура в Шумен. Атмосферното налягане е 990 хектопаскала– по- високо от средното за месеца, ще се понижава слабо. Относителната влажност на въздуха е 93%.  8 градуса е в Търговище, 10 градуса е в Разград, 12 – в Силистра. В Русе термометрите сутринта показват 13 градуса.  Днес ще..

публикувано на 06.05.24 в 07:13

Гергьовден е!

Православната църква почита днес паметта на Свети великомъченик Георги Победоносец. Той е смятан за покровител на стадата и овчарите. Шести май у нас се отбелязва и като Деня на храбростта и празник на Българската армия. Свети Георги Победоносец е един от най-почитаните светци в християнството. Живял е в малоазийската провинция Кападокия по времето..

публикувано на 06.05.24 в 06:24

Седмична прогноза за времето

Периодът ще започне с предимно слънчево време, но във вторник в следобедните часове ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, главно във вътрешността с отделни краткотрайни превалявания.  Със слаб до умерен вятър от юг-югоизток, дневните температурите постепенно ще се повишат, като във вторник ще достигат 23°-28°, по..

публикувано на 05.05.24 в 17:23

Великденски концерт в Шумен

Химнът на Шумен „Оттука започва България“, в изпълнение на  Дария Стефанова от II ОУ „Д-р Петър Берон“, постави началото на Великденския концерт на пл. „Кристал“, организиран от Община Шумен. Кметът проф. Христо Христов и екипът му поздравиха гражданите с Възкресение Христово и отправиха послание за мир, доброта и разбирателство. „ Нека..

публикувано на 05.05.24 в 14:06

Топъл обяд в Разград

Безплатен топъл обяд на площад „Възраждане“ в Разград беше раздаден днес.  Порции с храна получиха 100 човека - хора с ниски доходи или без доходи, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях.  "Лудогорски братя" е сдружението, което събира средства през цялата година и решава в какво благородно начинание да ги вложи.  „Тази..

публикувано на 05.05.24 в 13:21