Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Радио Шумен е семейното ни радио

Снимка: Личен архив

В следващите дни до 1 февруари, когато Радио Шумен става на 50 години, ще Ви срещаме с хората, които приеха поканата ни да участват в големия концерт за юбилея.

В програмата на събитието, което ще се проведе в зала „Арена Шумен“ от 19:00 часа, ще се включат индивидуални изпълнители, а също и танцови, певчески и инструментални формации.

Първа, която ще говори за концерта на Радио Шумен и за партньорството с медията, е Деница Узунова, диригент на детския хор „Бодра песен“. За нея Радио Шумен е и семейно радио, което слушат със съпруга си докато пътуват и докъдето могат.

Концертът за юбилея на Радио Шумен ще бъде на 1 февруари, навръх рождения ни ден. В него освен детският хор „Бодра песен“, ще участват квартет „Абагар“, Ансамбълът за народни песни и танци „Мадара” при Народно читалище ”Тодор Петков1963”, Асен Масларски, мажоретките на Шумен и други.

Чуйте още от интервюто на Миглена Стефанова с Деница Узунова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Без радио не мога“ - концертът на Радио Шумен

Със спектакъл, в който ще се включат десетки шуменски изпълнители – танцьори, певци и инструменталисти, Радио Шумен ще отпразнува своята 50-а годишнина. В концерта ще има съвременни танци, изворен и обработен фолклор, народни танци, представяне на обичай, песни на големите Тодор Колев и Лили Иванова. Публиката ще чуе песента „Оттука започва..

публикувано на 30.01.23 в 11:48

Човекът зад новините

В днешното издание на рубриката "50 години Радио Шумен" ви срещнахме с колежка, чийто глас не сте чували, но близо 42 години тя бе в екипа на Радиото. Благодарение на нейните добри способности по стенография дълги години новините достигаха до вас точно и навреме. От 8 години Елена Станчева е пенсионер, но Радио Шумен остава завинаги в мислите и..

публикувано на 27.01.23 в 12:23
Асен Масларски

Асен Масларски и неговите радиоистории

За известния днес композитор и музикант Асен Масларски първият досег с Радио Шумен е свързан с усещането за свобода. Това се случва през 1976 г., когато идва да кандидатства за студент във Висшия педагогически институт тогава и съвсем случайно или не попада на средните вълни на радиото и чува песен на „Дийп пърпъл“. Две години по-късно Асен..

публикувано на 26.01.23 в 08:45

Лили Тодорова: Още сънувам Радиото

Какво ни е приготвила все още новата 2023 година като преживявания, лични и обществени, успехи, неуспехи, победи и падения, ще разбираме занапред във времето, но със сигурност можем да кажем, че 2023 година е годината на Радио Шумен. На 1 февруари нашето ваше радио става на 50 години. Достолепна за една медия възраст, в която Радио Шумен успя да..

публикувано на 25.01.23 в 11:24

Парчета нов живот

„Спасено от огъня“ зад това заглавие на изложба се крие истинска история, свързана с художника и интериорен дизайнер Станимир Габровски. Творбите на автора от Велико Търново ще бъдат приютени в Арт салона на Радио Шумен. Утре вечер е откриването на необичайната експозиция с произведения, които носят контекста на преживяни случки. Преди близо 40..

публикувано на 17.01.23 в 15:44