Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима вилняха по центъра в полунощ

4
Снимка: ОДМВР Шумен

Трима хулигани вилняха тази нощ из центъра на Шумен, съобщават от местната полиция.

Сигналът за нарушаване на нощната тишина по бул. “Славянски“ е приет малко след полунощ. На място е насочен екип на охранителна полиция.

Униформените забелязали трима, които чупили рекламна табела на офис на фирма с дървени палки.

Установена е самоличността им - двама на 23 години и един младеж на 17.

Изяснено било, че има счупени рекламни табели на още търговски обекти, както и стъкла на телефонни кабини.

Задържани са за срок до 24 часа в полицейския арест. Образуван е заявителски материал за извършено престъпление.


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

На девето място по заплати

1853 лв. е средната брутна заплата в Шуменска област през второто тримесечие на годината, показват последните данни на националната статистика. Средното възнаграждение в региона е скочило със 150 лв. в сравнение с първите три месеца на 2024-та, когато е било 1704 лв. По размер на средните доходи в периода април – юни Шуменска област се изкачва до..

публикувано на 14.08.24 в 16:12
Снимката е илюстративна.

Мотоциклетист загина край „Мътница“

27-годишен шуменец е загинал при пътнотранспортно произшествие, съобщават от полицията. Малко преди 20 ч. снощи в дежурната част на Районното управление – Шумен е приет сигнал за катастрофа по пътя от Шумен към квартал „Мътница“, близо до предприятието за керамични плочки. Към мястото на инцидента са насочени екипи на полиция, пожарна и..

публикувано на 14.08.24 в 11:18

Спират тирове заради жегите

Заради високите температури и днес (14 август) ще се спира движението на камиони над 20 тона по пътни участъци в седем области на страната – Шумен, Търговище, Разград, Силистра, Русе, Велико Търново и Ловеч. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ограничението е в сила от 13 ч. до 21 ч. В областите Велико Търново и Търговище трафикът на..

публикувано на 14.08.24 в 10:43

Два нови случая на хепатит

50 души са се изследвали в кампанията „БезОпасна ваканция“ в Шуменско. От тях 19 са мъже, а 31 – жени. Регистрирани са два положителни теста за хепатит В, съобщават от Регионалната здравна инспекция. За улеснение на желаещите да си направят безплатни изследвания бяха осигурени три места за извършване на тестовете – в лабораторията на инспекцията са..

публикувано на 14.08.24 в 09:12
Дияна Йорданова, директор на Общинското предприятие “Туризъм, публични прояви и атракции

Нов директор на туризма в Шумен

Дияна Йорданова е новият директор на шуменското Общинско предприятие “Туризъм, публични прояви и атракции”. Тя бе представена по време на дискусията около плана за развитие на туризма в общините Шумен , Велики Преслав и Каспичан. „След днешната среща съм спокойна, че с целия екип на предприятието и с общината вървим в правилната посока“, каза..

публикувано на 13.08.24 в 13:36

1 милион нощувки в Мараш?

Да бъде изградена до края на годината интернет платформа, която да позволява бързото закупуване на билети и пакетни оферти за туристическите обекти в Шумен, Велики Преслав и Каспичан. Това предлага новата концепция за развитието на туризма в трите общини, представена днес. „Трябва да бъде спазен принципът - виждам, искам и купувам на момента“, обясни..

публикувано на 13.08.24 в 13:02

Пиян е невредим след катастрофа

Моторист самокатастрофира близо до шуменското село Лозево и се отърва без травми. Озова се обаче в ареста, защото пристигналите пътни полацаи устоновили, че е употребил алкохол. Дрегерът отчел 1,71 промила в издишания въздух, съобщават от ОДМВР Шумен. Сигналът за произшествието близо до селото бил приет малко преди 21 часа в събота. На място екип на..

публикувано на 12.08.24 в 13:17