Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителен концерт за Тараклия

Снимка: Община Русе

Благотворителен концерт събира средства за изграждане на паметник на Васил Левски за бесарабските българи в Молдова. Това съобщиха от община Русе.

В него ще участват формации от Общинския детски център за култура и изкуство, Общинския младежки дом и ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“.

Билети може да се купят от касата на Доходно здание, където на 30 май от 18:00 часа ще се проведе и самият концерт. Във фоайето ще бъдат поставени и урни за доброволни дарения.


По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба на световно ниво в Шумен

Красотата на света около нас във всичките ѝ аспекти и ракурси е уловена в 23 картини на шуменския художник Светозар Чилингиров. Изложбата му беше  представена през седмицата в градската галерия “Елена Карамихайлова”. Какво вдъхновява известния творец и защо експозицията на Чилингиров бе описана като събитие на световно ниво?  Чуйте това в рубриката..

публикувано на 08.06.23 в 14:08

Лекции в галерията

Започват дейностите по проект „Въведение в изящните изкуства“ на русенската Художествена галерия. Планирани са серия занятия, които ще бъдат провеждани веднъж седмично през месеците юни и юли. Те са с теоретична и практическа насоченост и включват рисуване на натюрморт и пейзаж с различни материали, лекция „Въведение в живописта“ на проф. Димитър..

публикувано на 08.06.23 в 09:06

Арфа, флейта и пиано на една сцена

Арфа, флейта и пиано ще бъдат солиращите инструменти тази вечер на сцената в зала “Проф. Венета Вичева” в Шумен. Симфониетата в града кани почитателите на класическата музика на концерт. Габриела Гарсия, Никол Илиева и Никол Кисьова са солистите на събитието, което е продължение на цикъла “Настояще и бъдеще”. То среща опитни музиканти с изгряващи..

публикувано на 08.06.23 в 08:39

Номинации за награда

44 са предложенията за тазгодишното десето издание на Националната литературна награда "Елиас Канети", съобщават от Община Русе. Едно от тях е в раздел „Драматургия“, останалите 43 – в раздел „Белетристика“. Предстои сформирането на 7-членна комисия, която ще определи номинираните и носителите на отличието. Имената ще бъдат обявени на церемония..

публикувано на 07.06.23 в 09:21
Град Шумен

Национален пленер по фотография

Шестото издание на Националния пленер по фотография „Шумен – познат и непознат“ ще се проведе от 19 до 30 юни. В него могат да участват фотографи от различни градове на страната. Заявки за участие се приемат до 15 юни 2023 г. на имейл адрес: da.vicheva@shumen.bg . Тази година пленерът има определена тематична насоченост, свързана с..

публикувано на 06.06.23 в 11:19

Децата на България в Шумен

Шумен е домакин на Осмото издание на Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“. Откриването е от 11 ч. днес, 3 юни, в двора на Средното училище „Сава Доброплодни“. Тогава ще бъдат представени и журиращите екипи.  Близо 1000 деца и ученици на възраст от 5 до 19 години ще се включат в тазгодишното издание на двудневната..

публикувано на 03.06.23 в 09:17

Изкуството е свобода

С мирис на маслени бои ни потапя в атмосферата на ателието си Светлана Чифлигарова, която не спира да вдъхновява децата на Шумен и помага да изразяват себе си чрез изкуството. В работата си като арт терапевт тя поставя фокуса върху процеса на проследяване на емоциите на малките художници. Учи ги да се изразяват свободно, без да се притесняват..

публикувано на 02.06.23 в 09:51